Dragoș Bucur spune cum învață copiii lui acasă

0

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru sunt căsătoriți de 18 ani și împreună au 3 copii. Niciunul dintre ei nu merge la școală, ci învață acasă.

În anul 2016, Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au luat decizia de o retrage de la școală pe Sofia, fiica lor cea mare. Despre hotărârea luată, actorul vorbea în 2019, într-un interviu pentru revista VIVA!: „Am ales ca ea să înveţe în sistem homeschooling despre lucrurile care îi plac şi fără constrângeri, fără competiţii impuse, fără note sau calificative”. 

În schimb, Roxana și Kadri, copiii lor mai mici, nu au fost niciodată la școală, până acum ei au învățat numai de acasă. Despre „homeschooling” (educare acasă), Dragoș Bucur a vorbit în podcastul lui Cătălin Măruță, unde a fost invitat.

„Sunt mult mai mulți oameni care își educă copiii în homeschooling decât crezi. Și atunci erau. Sofia are 17 ani și a început homeschooling-ul când avea 9 sau 10 ani. Erau mulți și atunci, dar nu se vorbea, pentru că nu apăruse cineva – persoană publică – despre care să se și știe. Este mult mai simplu decât vă închipuiți. Este mult mai normal după ce te obișnuiești. Părerea mea este că dacă părinții au timp la dispoziție este mult mai bine pentru relația dintre ei și copii”, a spus Dragoș Bucur, care a explicat și că Sofia învață acasă după o anumită programă, e și înscrisă la o anumită școală unde merge doar să dea unele examene.

„Homeschooling înseamnă lipsa unui sistem așa cum vă închipuiți voi ceilalți care sunteți copii în sistem. Toată lumea mă întreabă – Păi, și cum faci lecțiile, de la 3 la 6? Sofia se trezește la 5.30 dimineața, ca să se ducă la antrenament. Face BJJ – brazilain jiu jitsu.

Ea alege să se trezească așa, ca să se ducă cu autobuzul la antrenamente. Poți să alegi să aibă o programă. Sofia are o programă. Este înscrisă la o școală acreditată. Dă examene semestrial, are examen la final. Trebuie să ia niște credite ca să poată merge mai departe. Școala este recunoscută inclusiv în România. Așa e și cu Roxana, și cu Kadri. Dar îți trebuie timp. Așa cum ai grijă de copilul tău până la 6 ani până îl dai la școală, așa îi acorzi timp și în continuare”, a mai spus actorul.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.