Dominic Fritz anunță că a câștigat încă un mandat de primar al Timișoarei

0

Actualul primar al municipiului Timișoara, Dominic Fritz, anunță că a mai câștigat încă un mandat, conform sondajelor de la urnele de vot.

Edilul USR Dominic Fritz a anunțat că a câștigat un nou mandat de primar al Timișoarei, conform numărătorii paralele a alianței din partea căreia a candidat la alegerile locale 2024.

„Dragi prieteni, ce a fost acum o oră, doar niște zvonuri, acum este o certitudine. Alianța Timișoara Unită a câștigat Timișoara! După numărătoarea noastră paralelă, adică cifrele pe care le trimit reprezentanții noștri din secții, avem aproape un sfert la secții rezultate, după aceste rezultate Dominic Fritz a câștigat 49%, iar Nicolae Robu 35%. Acest rezultat se poate mișca într-o direcție ca alta, dar cert este că astăzi stăm în fața timișorenilor ca învingători”, a declarat Dominic Fritz.

În cursa pentru Primăria Timișoarei s-au înscris 10 candidați, doi dintre aceștia fiind independenți.

Lista candidaților la Primăria Timișoarei

1. Nicolae Robu ( PNL, susținut de Alianța electorală PSD-PNL)

2. Ilie-Vasile Sîrbu (AUR)

3. Ana-Marcela Baș (S.O.S. România)

4. Daniel-Marius Coraș (Partidul România Puternică)

5. Dumitru Moroianu (PRM)

6. Jani-Raul Olajos (REPER)

7. Dominic Samuel Fritz (propus de USR, susținut de Alianța Timișoara Unită (USR-PMP-Forța Dreptei-UDMR)

8. Florin Jianu (Alianța Național Țărănistă)

9. Marian-Constantin Vasile (candidat independent)

10. Cristian-Alin Moș (candidat independent).

Peste 630.000 de alegători în județul Timiș

La alegerile locale de duminică, în judeţul Timiş au fost aşteptaţi la urne 630.018 alegători înscrişi pe listele permanente, pentru care s-au organizat 616 secţii de votare, din care 207 sunt în municipiul Timişoara, arată o informare de presă a Instituţiei Prefectului Timiş.

În judeţ vor sosi în total 3.484987 buletine de vot, din care 692.975 pentru europarlamentare şi câte 698.003 buletine de vot pentru primari, preşedintele consiliului judeţean, consilieri locali şi consilieri judeţeni, scrie Agerpres. În total, în judeţ, 7.517 candidaţi s-au înscris pentru un post de primar, preşedinte de consiliu judeţean, consilier local sau consilier judeţean, dintre care 367 candidează la Consiliul Judeţean şi 7.150 la primării şi consilii locale.

În şase localităţi din Timiş, doar câte un singur candidat s-a înscris pentru un nou mandat de primar. Cel mai tânăr candidat din judeţ are 27 de ani şi cel mai vârstnic are 70 de ani, ambii candidând în afara Timişoarei. Candidatul cu cele mai multe mandate de primar este în comuna Boldur, care vrea să rămână în funcţie pentru a opta oară.

Sursa: Realitatea de Timis

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.