De ce nu ar trebui să aplici parfum pe gât

0
parfum

A te parfuma este poate gestul tău esențial de frumusețe, mica atingere finală care face toată diferența în starea ta de spirit. Dacă îl aplici în locul greșit? Omul de știință și creatoarea de conținut Hannah English explică de ce nu ar trebui să îl aplici pe gât.

Ești gata, tot ce trebuie să faci este să pulverizezi parfumul tău preferat. Un mic detaliu care a intrat complet în rutina ta de frumusețe și îți permite să te simți bine și în formă pentru a face față acestei noi zile. Dar dacă obișnuiești să-l aplici pe gât, este o greșeală, consideră Hannah English, potrivit Femme Actuelle.

De ce nu ar trebui să porți parfum pe gât?

„Aromele au adesea componente care nu sunt rele pentru tine, dar pot face pielea fotosensibilă”, explică cercetătorul. Zona gâtului și decolteului este una dintre cele mai expuse la lumină și soare, chiar și iarna.

În schimb, ea recomandă să-l pulverizezi în altă locație: „Îmi pun mereu parfumul pe ceafă, la nivelul firului părului”. Un truc care, pe lângă faptul că protejează pielea, are un alt avantaj: „ajută să reziste mai mult”.

Cum să-ți faci parfumul să reziste toată ziua?

Alte zone permit, de asemenea, parfumului tău să dureze pe tot parcursul zilei. Unii recomandă să-ți aplici parfumul pe ceea ce se numesc „puncte de puls”. Pe lângă spatele gâtului, include și interiorul coatelor, încheieturilor, în spatele urechilor și genunchilor. Căldura emană din aceste zone, ceea ce ajută la difuzarea mai bună a parfumului. Momentul ideal pentru a purta parfum este să o faci direct după duș, pe pielea uscată și hidratată. Umiditatea ajută parfumul să adere bine și pătrunde mai bine în porii care apoi se deschid.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.