De ce franțuzoaicele nu mai poartă tocuri înalte

0

O revoluție a încălțămintei în capitala mondială a modei.

Pantoful cu toc înalt, popular în rândul bărbaților din Franța prerevoluționară, pierde teren în fața femeilor de pe străzile Parisului. Clicul odinioară familiar al stiletto-ului pe pietre face loc tăcerii tălpilor de cauciuc. 

Astăzi, scriitorii de modă oferă franțuzoaicelor sfaturi despre „cizmele groase”: încălțăminte grea, neagră, cu talpă canelată. Sneakerii sunt acum o caracteristică zilnică în cafenelele și birourile pariziene. Aproape jumătate dintre femeile franceze, potrivit unui sondaj, nu știu să meargă cu tocuri înalte. Ce se întâmplă?

Franța modernă a ajutat ca femeia cu toc înalt să fie iconică. Roger Vivier, un designer francez, este considerat a fi nașul stiletto-ului, care a proiectat călcâiul aiguille (ac) încă din 1954. El a fost primul care a introdus o tijă de metal în toc, rigidizându-i structura și întinzând silueta feminină.

Marca încă numește tocurile stiletto „instrumente de seducție de neoprit”. Christian Louboutin, un designer francez de lux, a dat o răsucire tocului înalt de 10 cm cu celebrul său stiletto cu talpă roșie.

Noi priorități pentru un nou mod de viață

În sfera modei în continuă schimbare, unde tendințele cresc și scad odată cu schimbarea anotimpurilor, o schimbare specială a atras atenția experților în ultimul timp: o scădere treptată a popularității tocurilor înalte. Când ai văzut ultima dată un stiletto care se clătina?

Cândva sinonime cu eleganța și rafinamentul, simbolurile falnice ale „feminității” au ieșit din lumina reflectoarelor, înlocuite de un nou val de opțiuni bazate pe confort.

Interesul a scăzut semnificativ: vânzările de tocuri înalte au scăzut cu 65% de la an la an în al doilea trimestru al anului 2020, potrivit datelor firmei de cercetare de piață NPD Group. Vinovatul? O schimbare seismică a priorităților indusă de un nou mod de viață. 

O creștere a muncii la distanță a încețoșat granițele dintre îmbrăcămintea de afaceri și cea de zi cu zi; evenimentele mărețe s-au redus în număr, înlocuite de ascensiunea tendinței athleisure.

Noua avangardă a încălțămintei — o fuziune de stil și confort care nu a făcut compromisuri. Prezența omniprezentă a adidașilor, mocasinii și pantofilor cu toc bloc a remodelat peisajul alegerilor de încălțăminte pentru femei.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.