Cum ar putea Oana și Catinca Roman să scape de datoriile lăsate în urmă de Mioara Roman

0

Oana și Catinca, fiicele Mioarei Roman, se confruntă cu o situație financiară delicată, după ce acesta a lăsat în urma decesului său, la vârsta de 83 de ani, o datorie considerabilă.

Mioara Roman a lăsat în urmă o datorie estimată la 300.000 de euro, datorie către RAAPPS, care reprezintă restanțele la plata chiriei și întreținerii vilei de protocol în care a locuit cu fostul ei soț, Petre Roman, pe vremea când acesta era prim-ministru.

Avocata Beatrice Comăniceanu, citată de Playtech, a precizat că există o cale prin care cele două surori ar putea evita plata datoriei pe care mama lor a lăsat-o în urmă. Așadar, Oana și Catinca ar putea să nu accepte moștenirea lăsată de Mioara și astfel, cele două ar putea scăpa de povara financiară a acestei datorii.

„La dezbaterea moștenirii, se preiau și datoriile, inclusiv cele de la stat, dar și de la bănci. Nu se sting datoriile, odată cu decesul persoanei, moștenitorii, în cazul de față, Oana și Catinca, fiicele Mioarei Roman, le preiau, sunt bune de plată. Dacă nu acceptă moștenirea, poate nici nu prea au nimic de moștenit, nu știu exact care este situația, ce bunuri avea Mioara Roman, pe numele ei, atunci Oana și Catinca nu plătesc nimic, scapă de această datorie împovărătoare”, a declarat avocata Beatrice Comăniceanu.

Mioara Roman, fosta soţie a prim-ministrului Petre Roman, a fost înmormântată luni, 26 februarie, la Cimitirul „Reînvierea” din Capitală, după slujba care a avut loc la Biserica Sfântul Gheorghe Nou.

Acesta a murit vineri, 23 februarie, la vârsta de 83 de ani. Fostă jurnalistă și profesoară de limba și civilizație arabă, Mioara Roman, pe numele de fată Mioara Georgescu, suferea de Alzheimer și avea probleme locomotorii și și-a petrecut ultimii ani într-un azil din apropierea Capitalei, la Snagov. 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.