Culiță Sterp ar putea scăpa de controlul judiciar. Ce pregătesc magistrații

0
Culiță Sterp

Vești bune pentru Culiță Sterp! Artistul a primit acceptul de a concerta în afara țării. Din cauza accidentului pe care îl provocase în urmă cu aproximativ două luni, solistul se afla sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi România.

Astfel, el fusese nevoit să-și amâne chiar și concertul de Revelion pe care ar fi trebuit să-l susțină pentru românii aflați în Germania.

„Cu părere de rău vreau să vă anunț că nu o să putem să fim prezenți în Germania, la Revelionul pe care trebuia să-l susținem. Am sperat până în ultimul moment că problemele se vor rezolva și că vom putea pleca, și că vom putea fi aproape de dumnevoastră. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil. O să revenim cu detalii și o să reprogramăm evenimentele pe viitor. Până atunci, vă dorim tuturor sărbători fericite alături de familie, alături de cei tragi și să ne revedem curând și în afara țării”, transmitea Culiță, la acea vreme.

Culiță Sterp a formulat o cerere în fața instanței pentru a se putea deplasa în Spania, acolo unde are un concert, deși se află încă sub măsura controlului judiciar și, în teorie, nu ar avea voie să părăsească teritoriul României.

După lungi dezbateri, Judecătoria Cluj-Napoca a decis să admită cererea artistului și să îi permită părăsirea țării în perioada 26-29 ianuarie pentru a susține concertul respectiv.

„În temeiul art. 203 alin. 5, art. 205 alin. 2, lit. a din Codul de procedură penală, admite cererea formulată de inculpatul Sterp Nicolae, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de art. 366 alin. 1 și 2 Cod penal și părăsirea locului accidentului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 388 alin. 1 Cod penal (dosar penal nr. 26306/211/2022), aflat sub măsura preventivă a controlului judiciar luată prin Ordonanța din data de 18.11.2022 și menținută prin încheierea penală nr. 293 din 28.12.2022 și îi încuviințează acestuia părăsirea limitei teritoriale a României pentru o durată de 4 zile, în perioada 26-29 ianuarie 2023 (prima și ultima zi incluse), pentru a se deplasa în Spania, orașul Madrid.

La data rămânerii definitive, prezenta încheiere se comunică către IPJ Hunedoara, Serviciul de Investigații Criminale- Biroul de Supravegheri Judiciare, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare”, se arată în decizia magistraților.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.