Circulația rutieră, închisă pe Podul Giurgiu – Ruse, pe timpul nopții

0

Circulația rutieră va fi închisă pe Podul Giurgiu – Ruse în timpul nopții. Autoritățile anunță lucrări de mentenanță.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, de luni, 28 august, până joi, 31 august, în intervalul orar 22.00 – 02.00, circulația rutieră va fi închisă pe DN 5 Pod Giurgiu – Ruse. Pe pod se vor efectua lucrări de mentenanță.

Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse se închide pentru reparații pe timpul nopții, câte patru ore de luni, 28 august până joi, 31 august, inclusiv, potrivit Poliției de Frontieră. Între 28 și 31 august, între orele 22:00 și 02:00 se fac reparații pe partea bulgară, lucrări de intervenție la rosturile podului care au cedat miercuri și au provocat accidentul în urma căruia traficul a fost oprit 5-6 ore. În afara intervalului de 4 ore (22:00-02:00) circulația se va desfășura dirijat, pe o singură bandă.

DN 5 București-Giurgiu-Ruse este principala rută turistică spre Bulgaria, Grecia și Turcia, dar și ruta comercială pe coridoarele de transport spre Nădlac 2 și Siret. Peste 1000 de camioane, cele mai multe din Turcia, tranzitează zilnic podul construit în 1954.

,,Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact Giurgiu, că în perioada 28-31.08.2023 vor fi demarate lucrări de reparaţii pe partea bulgărească a podului peste fluviul Dunărea dintre Ruse şi Giurgiu-Podul Prieteniei, aspect ce necesită introducerea unor măsuri temporare de reducere a traficului pe pod. Astfel, în perioada respectivă, pe timpul zilei traficul pe Podul Prieteniei se va desfăşura cu dificultate, pe o singură bandă  în zona unde se derulează reparaţii, iar pe timpul nopţii vor fi intervale de timp (între orele 22.00-02.00) când traficul pe pod va fi restricţionat în totalitate.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.