Cine este Nemo, artistul care a câştigat concursul Eurovision 2024: „Nu mă identific ca bărbat sau femeie”

0

Nemo a câştigat Eurovision 2024, o ediţie plină de tensiuni politice, oferind trofeul Elveției. Concursul muzical, desfăşurat în Malmo, Suedia, a fost perturbat de controversele legate de prezenţa Israelului în competiție în contextul războiului din Fâşia Gaza. Mai mult, reprezentantul Olandei a fost descalificat sâmbătă în urma unui incident.

După 4 ore de muzică, spectacole, divertisment şi emoţie, Nemo, de 24 de ani, a fost încoronat câştigător al celei de-a 68-a ediţii a concursului Eurovision cu piesa „The Code”, o melodie plină de energie care trece prin rap, drum and bass şi operă, despre călătoria lui Nemo de autodescoperire ca persoană non-binară.

„Vreau să vă mulţumesc foarte mult, sper ca acest concurs să se ridice la înălţimea promisiunii sale şi să continue să militeze pentru pace şi demnitate pentru fiecare persoană din această lume”, a declarat Nemo, după ce a primit pe scenă trofeul.

Nemo, cu apariția sa extrem de excentrică, a devenit unul dintre cele mai memorabile momente ale Eurovisionului din 2024, surprinzând pe toată lumea prin victoria sa în competiție. Cu toate că mulți au fost sceptici în privința stilului său neconvențional, a reușit să cucerească inimile publicului și să obțină trofeul mult râvnit.

Nemo Mettler, este deja celebru ca muzician în țara natală și a primit patru premii pentru muzică în 2018, inclusiv Cântecul anului pentru single-ul „Du”.

„Nu mă identific ca bărbat sau femeie. Sunt doar Nemo”, a dezvăluit artistul în noiembrie pe Instagram. Locuind acum la Berlin, Nemo este originar din Bienne, în nord-vestul Elveției.

Presa elevețiană îl descrie pe artistul drept incredibil de talentat, extravagant, dar în același timp simplu.

 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.