Cine a obținut custodia Ritei, fiica Ronei Hartner

0

Rona Hartner, o prezență emblematică pe scena artistică, a lăsat în urma ei nu doar o moștenire culturală impresionantă, ci și o familie divizată de dispute legate de viitorul fiicei sale. 

Rita, în vârstă de doar 17 ani, se confruntă cu greutăți în a-și găsi echilibrul în aceste circumstanțe dificile, mai ales în lumina relației complicate pe care o are cu tatăl său, Rocco Sedano.

Deși căsătoria dintre Rona și Rocco a durat doar un an și s-a încheiat acum 17 ani, urmările acesteia continuă să afecteze viața tinerei Rita.

Surse apropiate familiei susțin că Rocco a fost o prezență absentă în viața Ritei, în ciuda dorinței Ronei ca fiica sa să beneficieze de dragostea și atenția tatălui său. După decesul artistei, Rita a căutat sprijin în sânul familiei maternelor, dar a întâmpinat și reacții neprietenoase din partea tatălui său, care, potrivit acuzațiilor, a încercat să o intimideze cu amenințări. 

În ciuda dorințelor exprimate de Rona înainte de a muri, lupta pentru custodia Ritei a fost complicată și tensionată. Rocco Sedano a fost acuzat de familie că își dorește custodia fiicei sale doar pentru a beneficia de ajutoarele sociale oferite de statul francez, acuzații care au amplificat conflictul. 

„Cât despre relația copilului cu Rocco, n-a prea fost niciodată, fiindcă, de la 6 luni de viață, a rămas cu mama ei. Și cum, la acea vreme, Rona nu avea cetățenie franceză, încă, statul a impus ”garde partagee”, adică la 2 săptămâni trebuie să se intre în contact cu tatăl. Și, mai ales, orice decizie ar privi-o până la majorat să fie luată cu acordul lui. (…) Pensia alimentară pentru fetiță a fost fixată la minimul legal, fiindcă el a fost liber profesionist mereu, fără un venit garantat. În plus, a plătit-o când a avut posibilitate”, a declarat cu altă ocazie Dana Cristescu.

Decizia magistraților a venit ca un răspuns la această situație dificilă, stabilind ca Rita să rămână în grija bunicii și a unchiului său matern, la Toulon, Franța, unde adolescenta își continuă studiile și încearcă să-și găsească pacea după pierderea mamei sale. În plus, a fost stabilit și un program de vizită pentru Rocco, care îi va permite să își vadă fiica o dată la două săptămâni, în condițiile acceptate de adolescentă.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.