Celebritățile au adus un omagiu Ucrainei, la Premiile Oscar 2022

0
oscar

Cea de-a 94-a ediție a Premiilor Oscar a conținut mai multe momente prin care s-a adus un omagiu ucrainenilor. Declarațiile politice ale celebrităților au oferit o oportunitate importantă de a milita pentru pace.

La premiile Oscar, starurile au denunțat invazia rusă din Ucraina și au transmis un mesaj de sprijin pentru ucraineni. Jason Momoa a purtat la gală un costum negru, la buzunarul sacoului atașând două batiste – albastră și galbenă – un tribut adus culorilor drapelului Ucrainei. Regizorul peliculei „Parallel Mothers”, Petro Almodovar, a purtat o panglică albastră pe care scria „#withrefugees.

Și Diane Warren, nominalizată la categoria „cea mai bună melodie originală”, și laureata cu Oscar Youn Yuh-jung, precum și câștigătorul unui Oscar onorific Tyler Perry au purtat o astfel de panglică.

Jamie Lee Curtis a adus de asemenea un omagiu Ucrainei.

În contextul în care președintele Ucrainei Volodimir Zelenski (fost actor – n.red) nu a mai fost invitat să se adreseze Galei Premiilor Oscar așa cum se specula în ajunul evenimentului, actrița Mila Kunis a fost cea care a adus un omagiu ucrainenilor care luptă în războiul declanșat de Rusia.

Prezentând premiul pentru muzică, actrița născută la Cernăuți a vorbit despre ”puterea și demnitatea” ucrainenilor. „Când vedeți puterea și demnitatea celor care se confruntă cu devastarea, este imposibil să nu fiți mișcați de rezistența lor. Nu poți simți decât admirație pentru cei care găsesc puterea de a continua să lupte”.

Kunis și soțul ei, Ashton Kutcher, au strâns donații în valoare de peste 35 de milioane de dolari pentru ajutorarea ucrainenilor afectați de război.

Participanții la gala premiilor Oscar 2022 au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor războiului declanșat de Rusia în

„În timp ce filmul este un mijloc important pentru exprimarea umanității în vremuri de conflict, realitatea este că milioane de familii din Ucraina au nevoie de hrană, asistență medicală, apă potabilă și servicii de urgență. Resursele sunt limitate iar noi, împreună, ca o o comunitate globală, putem face mai mult”, a fost mesajul organizatorilor galei.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.