Ce sunt „Pisicuța” și „Furculița”, metodele folosite de escroci pentru a vă fura banii de pe carduri

0

Mai multe bancomate din întreaga țară au fost atacate de escroci, după ce aceștia s-au specializat în modalități noi de operare cunoscute drept „Furculița” și „Pisicuța”.

Într-un rechizitoriu întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași a fost explicată metoda „Furculița”. Astfel, infractorii introduc un dispozitiv artizanal tip furculiță în fanta de eliberare a banilor, fiind forțată cu un obiect asuțit.

Dispozitivul reține prin agățare sumele retrase pe care clienții le solicitau. Oamenii dădeau vina pe o problemă tehnică a ATM-ului, iar în timp ce sesizau problema la bancă, escrocii preluau banii și plecau.

Patru tineri au reușit să sustragă 1.800 de lei din bancomate folosind această metodă. În timpul anchetei au recunoscut faptele.

Metoda a doua, numită de anchetatori „Pisicuța”, constă în montarea unui aparat ce clonează cardurile și reține PIN-urile, pe ATM. Datele clonate erau trimise unor persoane din SUA, Nicaragua, Republica Dominicană sau Indonezia, iar aceștia se ocupau de efectuarea tranzacțiilor.

În Iași doi bulgari au fost arestați după ce au sustras 20.000 de euro de pe cardurile oamenilor folosind această metodă.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.