Ce se întâmplă cu corpul tău când porți colanți în fiecare zi

0
colanți

Poți purta colanți la sală sau ca o declarație de modă, dacă dorești. Poți chiar să porți această piesă versatilă de la studioul de yoga direct la masa de duminică. Da, colanții pot fi atât comozi, cât și drăguți. Chiar și femeile pasionate de modă sunt de acord.

Este adevărat că aceștia se pot simți și pot arăta grozav, dar purtarea lor în mod regulat îți poate afecta sănătatea. Iată exact ce se întâmplă cu corpul tău când porți doar colanți în fiecare zi.

Poți dezvolta o infecție fungică

Potrivit dermatologului Joshua Zeichner, oamenii sunt mai susceptibili la infecţii fungice cutanate dacă transpiră în timp ce poartă haine strâmte, cum ar fi colanţii. Sună terifiant, dar nu-ți arunca toate perechile. Revista The Healthy a explicat că, deși este adesea considerată o afecțiune care afectează bărbații, femeile nu sunt imune la aceasta. Mâncărimea tinde să afecteze atleții și persoanele supraponderale și se dezvoltă în „medii umede”, pe care le pot crea colanții. Desigur, depinde și de cât de mult transpiri și din ce materiale sunt fabricați. The Healthy sugerează să-ți schimbi colanții și să faci duș după antrenament sau după ce ai fost afară în căldură.

Îți poate afecta părțile intime

Dacă porți colanți în fiecare zi și te antrenezi destul de regulat, este posibil să fi observat umflături roșii în jurul părților intime. Nu te alarma, uneori, aceste umflături apar atunci când foliculii de păr sunt „înfundați sau infectați”. Cunoscută sub numele de foliculită, aceasta este o afecțiune a pielii foarte frecventă. Purtarea de colanți favorizează transpirația, ce poate duce la foliculită. Epilarea cu ceară și lamă pot provoca, de asemenea, aceste umflături, care pot fi confundate cu alte afecțiuni, cum ar fi dermatita de contact sau herpesul.

Acnee pe fese

Dacă porți colanți în fiecare zi, s-ar putea să fii, de asemenea, mai susceptibilă la acnee pe fese, mereu atât de inconfortabilă. Nimănui nu-i plac aceste coșuri dureroase pe spate, dar conform The Cut, le poți evita dacă porți și haine largi.

Erupții cutanate și mâncărimi

Erupția cutanată poate fi de-a dreptul enervantă sau chiar dureroasă. În general, apare ca urmare a frecării pielii sau a îmbrăcămintei, potrivit Healthline. În cel mai rău caz, frecarea poate duce la  erupții cutanate și urme. Nimeni nu vrea asta. Colanții ar putea fi doar ceea ce îți provoacă mâncărimi și zgârieturi zilnic. Dacă excluzi pielea uscată ca și cauză a mâncărimii, ai putea pur și simplu să fii sensibilă la anumite  fibre sintetice, potrivit Women’s Health.

sursa

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.