Ce pensie primește un român la bătrâneţe, dacă nu a muncit nicio zi

0
pensie

Veşti bune pentru românii care nu au cotizat cel puţin 15 ani la sistemul de pensii. La vârsta de pensionare, ei vor primi totuşi bani. Această sumă nu se numeşte „pensie” propriu-zis, ci indemnizaţie socială.

Aşadar, având în vedere că, de la 1 ianuarie 2023, punctul de pensie s-a majorat cu peste 10%, pensia minimă garantată va ajunge şi ea la 1.125 de lei.

Aceste măsuri sunt necesare, spunea premierul, deoarece “perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial și trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută”.

Concret, punctul de pensie a crescut de la 1.586 de lei, cât era în 2022, la 1.785 de lei – cu 12,5% mai mult, iar valoarea indemnizației sociale pentru pensionari a crescut și ea, cu 125 de lei (de la 1.000 la 1.125 de lei).

Astfel, în cazul celor care nu au muncit nici măcar o zi în viața lor, pensia acestora este stabilită la suma de 1.125 de lei și reprezintă pensia minimă garantată de către stat, fiind prevăzută totodată și acordarea unui ajutor financiar pensionarilor.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.