Ce ar trebui să conțină micul dejun pentru a supraviețui frigului

0
micul dejun

Pentru a combate frigul iernii, o cuvertură din lână și șosete groase în picioare nu sunt întotdeauna suficiente. Când ne trezim, mai bine luăm un mic dejun adaptat pentru a supraviețui iernii.

Felul în care mănânci se schimbă treptat în sezonul rece. Adio salate, legume crude și alte fructe exotice. Optăm pentru ciocolată caldă și pâine prăjită. Și micul dejun trebuie să treacă și la ora de iarnă.

Beneficiul de a vă schimba rutina de dimineață

„Este interesant să-ți adaptezi micul dejun în funcție de anotimpuri pentru că organismul nu are aceleași nevoi pe tot parcursul anului”, afirmă Anne-Laure Meunier, dietetician-nutriționist, potrivit Madame Figaro. Așa că ne schimbăm meniul, dar fără să mâncăm mai multe grăsimi, „cu excepția cazului în care locuiești în Siberia”, spune specialistul.

A-ți adapta micul dejun la frig este pur și simplu pentru a oferi cel mai bun sprijin posibil pentru corpul tău în acest sezon. „Obiectivul acestor schimbări este de a-l face mai puternic în fața agresiunilor externe, precum temperaturile scăzute sau virușii. Ne întărim astfel sistemul imunitar prin alimentație”, explică expertul.

Un alt interes este să-ți transformi meniul, pentru a compensa deficiențele care dăunează organismului în acest anotimp. Potrivit dieteticianului-nutritionist, 75% din populație are deficit de vitaminele C și mai ales D în mijlocul iernii.

Un mic dejun dulce

Una dintre cheile unui mic dejun dulce eficient îl reprezintă fructele de sezon și ne gândim automat la citrice. „Sunt încărcate cu vitaminele C și D, care ne lipsesc acum. De asemenea, întăresc sistemul imunitar și, prin urmare, protejează împotriva micilor viruși răspândiți de frig”, explică expertul. Consumăm fără moderație clementine, portocale sau lămâi. „Amestecurile de fructe de pădure congelate sunt și ele grozave. Frigul nu distruge aportul lor nutrițional. Sunt chiar mai bogate în vitamina C decât citricele”, susține Anne-Laure Meunier. Toate aceste fructe le poți combina cu brânză de vaci, dar „mai bine să fie lapte integral pentru a oferi, încă o dată, un maxim de vitamina D”.

Micul dejun sărat

Poți păstra pâinea ca bază, atâta timp cât este integrală și nu albă. În ceea ce privește proteinele, „ideal este să consumi un ou fiert moale pentru că gălbenușul nu este fiert și astfel își păstrează toată grăsimea bună”, precizează expertul. Cei mai curajoși pot include la micul dejun pește gras, cum ar fi macroul sau sardinele. Excelent pentru creșterea nivelului de vitamine. Există o alternativă la ciocolata caldă, chefirul. Este excelent pentru sănătate deoarece echilibrul florei intestinale este restabilit și este favorizată digestia.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.