Ce alimente te scapă de arsurile solare

0

Arsurile solare sunt unul dintre cele mai neplăcute lucruri, mai ales după expunerea îndelungată la soare. Carmen Brumă dezvăluie alimentele care te ajută să previi apariția acestora.

Pe lângă crema de protecție solară, care trebuie folosită în fiecare zi, arsurile solare pot fi evitate și datorită unor nutrienți. Carmen Brumă a dezvăluit ingredientele care nu trebuie să îți lipsească vara. În plus, există și anumite alimente benefice pentru momentele în care pielea ta este expusă la soare.

Asataxina este un antioxidant sintetizat împotriva radiațiilor solare, iar acesta acționează ca un filtru solar, care protejează pielea de interior. Însă, asta nu înseamnă că nu mai trebuie să folosești SPF. Totuși, antioxidantul este găsit în somon, creveți sau fructe de mare.

„Coenzima Q10, care stimulează înmulțirea fibroblastelor, celulele din piele responsabile cu secreția de colagen și elastină și care, de asemenea, asigură protecție împotriva razelor UV. O găsim în carne de vită, în sardine, macrou, în hering, nuci, semințe, broccoli sau tofu”, a spus Carmen Brumă pe social media.

Cu toate că pielea bronzată este extrem de dorită în sezonul cald, specialiștii atrag atenția asupra faptului că asta nu reprezintă o stare de sănătate bună. Arsurile solare vin la pachet cu anumite pericole.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.