Cât costă asigurarea RCA în 2023: ASF a publicat noile tarife majorate

0
asigurare

Tarifele de referință RCA 2023 au fost publicate de ASF, iar compararea acestora cu cele publicate în februarie 2022 arată o creștere pentru toate categoriile de vârstă și toate capacitățile cilindrice.

Cel mai mult pentru asigurarea RCA vor plăti șoferii sub 30 de ani care conduc mașini cu capacitatea cilindrică de peste 2.500 de centimetri cubi (cmc). În acest caz, valoarea tarifului de referință este de 4.709 de lei pe an. La polul opus, cea mai ieftină asigurare obligatorie va fi plătită de șoferii între 51 și 60 de ani care conduc mașini cu motoare sub 1200 de centimetri cubi.

Față de tarifele de referință RCA publicate de ASF în februarie 2022, creșterile procentuale ale primelor variază între 10 și 40%.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ia in calcul plafonarea prețurilor RCA în vederea protecției consumatorilor, a declarat joi Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF.

Întrebat dacă se ia în calcul o plafonare pentru 6 luni care să se aplice atât persoanelor fizice cât și juridice, oficialul ASF a spus că „se analizează toate aspectele”.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a reacționat joi în scandalul creșterii tarifelor de referință RCA, publicând pe site un grafic în care spune că aceste tarife de referință nu sunt prețuri de vânzare și că acestea au crescut cu 16,28% în ultimele 6 luni.

Această creștere medie de 16,28% ar fi valabilă pentru peste 90% din automobilele (doar automobile, nu toate vehiculele) asigurate RCA și înregistrate pe persoană fizică, spune ASF.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.