Când se deschide Târgul de Paște din București 

0

Românii s-au bucurat de Târgul de Crăciun din Piața Constituției de sărbătorile de iarnă, iată că primăvara aceasta se organizează și un târg de Paște în București.

Primăria Capitalei organizează, în perioada 7-17 aprilie, târgul de Paște, în parcul Herăstrău, intrarea fiind gratuită. Intrarea se va face pe Charles de Gaulle şi Expo Flora, pe aleile principale.

Imagine

La Târgul de Paște, care va fi deschis în fiecare zi în această perioadă, în intervalul orar 10.00 – 21.00, vor fi peste 75 de căsuțe, iar cei care îl vizitează vor putea descoperi obiecte meşteşugăreşti şi produse tradiţionale, precum ouă încondeiate, ii, icoane pictate, accesorii şi bijuterii şi decoraţiuni pentru masa de Paşte.

Imagine

„Producători și meșteșugari din toate colțurile țării își vor expune produsele tradiționale și obiectele meșteșugărești timp de 11 zile. Meșterii populari vor dezvălui secretele tehnicilor folosite, în cadrul unor demonstrații de încondeiere a ouălor de Paște, de realizare a unor obiecte și decorațiuni. Vor fi ateliere de creație și pentru copii, în care vor putea să realizeze decorațiuni tematice”, a transmis Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

De asemenea, timp de 11 zile, meşterii populari vor dezvălui, în spaţiul expoziţional, secretele tehnicilor folosite, publicul având ocazia să participe la demonstraţii de încondeiere a ouălor de Paşte, de realizare a unor obiecte şi decoraţiuni din pănuşă sau de prelucrare a lemnului, pentru obţinerea diverselor obiecte din gospodărie.

Imagine

Copiii sunt aşteptaţi şi ei în cadrul evenimentului pentru a lua parte la atelierele de creaţie, unde vor avea putea realiza decoraţiuni tematice, mai indică sursa menţionată.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.