PERICOLELE INTERVENȚIILOR CHIRURGICALE ÎN CABINETE NEAUTORIZATE

0

De la botulism la HIV, poveștile alarmante legate de tratamentele cosmetice minim invazive au ieșit în evidență pe măsură ce consumatorii apelează din ce în ce mai mult la practicieni fără licență, relatează BoF.

În martie, departamentul de sănătate din statul Tennessee a raportat patru cazuri de intoxicație cu botulism, doi pacienți necesitând îngrijiri intensive.

Potrivit lui Christine Thomas, directorul medical al departamentului, aceasta a fost prima dată când departamentul a primit rapoarte de la pacienți care au fost supuși recent unor injecții faciale cosmetice, iar aceste apeluri au venit „în decurs de două zile”.

Departamentul a notificat autoritățile de reglementare, ceea ce a condus la o anchetă în mai multe state care a scos la iveală faptul că pacienților li s-a injectat Botox contrafăcut. Până în iulie, au fost raportate cazuri în nouă state, 17 persoane fiind intoxicate cu botulism din cauza produselor false.

Autoritățile sunt din ce în ce mai îngrijorate de creșterea numărului de practicieni neautorizați care oferă tratamente la domiciliu la prețuri reduse, trăgând un semnal de alarmă cu privire la proceduri considerate în general sigure. Dr. Sachin M. Shridharani, un chirurg plastician din New York, a declarat că oamenii subestimează adesea riscurile unor tratamente precum Botox și plombele, crezând că acestea sunt inofensive.

El a tratat mai multe cazuri grave de pacienți care au cerut ajutor după proceduri ratate din surse necalificate. Într-unul dintre cazuri, o femeie și-a pierdut o parte din buză după moartea țesutului în urma unui tratament de umplere a buzelor de la un furnizor fără licență, în timp ce o altă femeie a suferit necroză a pielii de pe nas după o procedură de umplere.

„Observăm o creștere a numărului de proceduri efectuate de medici necalificați sau care nu sunt clinicieni”, a explicat Dr. Shridharani. „Există efecte secundare grave, dar oamenii fie nu sunt conștienți de ele, fie presupun că riscurile sunt minime. Ei își doresc atât de mult tratamentul încât își asumă riscul și speră la ce este mai bun.”

În timp ce riscurile operațiilor estetice nereușite sunt cunoscute publicului de ani de zile, pericolele injecțiilor de la surse necalificate abia acum încep să atragă atenția.

Problema injecțiilor ilegale cu Botox și acid hialuronic este, de asemenea, în creștere în România, aceste tratamente devenind comune în multe saloane de înfrumusețare, deși nu întotdeauna efectuate de medici esteticieni autorizați. 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.