7 exerciții ale masajului japonez Korugi care te pot ajuta să arăți cu 7 ani mai tânără

0

Odată cu vârsta, pielea feței se lasă și nu doar pentru că mușchii feței slăbesc și producția de colagen și elastină scade. Mai există un lucru care provoacă îmbătrânirea – deplasarea oaselor faciale. Ca urmare, fața ovală devine mai neclară, iar obrajii și bărbia devin lăsate. Cu toate acestea, există o tehnică specială de masaj a feței care ajută la restabilirea poziției inițiale a oaselor craniului și la îmbunătățirea microcirculației în țesuturile faciale. Acest sistem se numește Korugi.

Tonusul muscular scade de-a lungul anilor și grăsimea se redistribuie. În tinerețe grăsimea formează un strat omogen, dar la bătrânețe începe să se acumuleze în anumite zone.

Luați o oglindă și puțin ulei de masaj înainte de a începe procedura. Vă va ajuta să urmăriți dacă efectuați mișcările corect și să evitați frecarea suplimentară. De asemenea, pielea ar trebui să fie curată.

Este interzisă efectuarea masajului dacă aveți boli din domeniul ORL, tulburări ale sistemului limfatic, patologii cronice ale pielii sau răni faciale. Ar trebui să frecați și să apăsați fața destul de tare, dar fără a crea senzații dureroase.

Masajul Korugi contribuie la  pierderea în greutate a feței.

1. Liftingul obrajilor

Pune-ți coatele pe masă. Strângeți mâinile în pumni. Așezați-le de pomeți cu degetele pe față. Mușchii ar trebui să fie relaxați. Rămâneți în această poziție timp de 5 secunde.

2. Lucrul cu fruntea

Aplecați puțin capul pe spate. Strângeți pumnii. Apăsați-vă fruntea pe linia părului cu degetul mijlociu. Continuați să apăsați în timp ce glisați mâinile spre tâmple și lobii urechilor de-a lungul liniei părului. După aceea, mișcați încet degetele pe gât până ajungeți la clavicule.

3. Netezirea obrajilor

Țineți mâinile blocate împreună, degetele mari ar trebui să fie drepte, deoarece veți avea nevoie de partea lor laterală pentru a efectua exercițiul.

Așezați vârful degetului mare drept sub ochiul stâng, lângă nas. Faceți o mișcare de alunecare spre urechi apăsând pielea. Imediat după aceea, glisați ușor degetul mare pe decolteul lateral – de la lobii urechilor până la clavicule. Repetați ultima parte a exercițiului de 2 ori.

Efectuați același exercițiu pe partea dreaptă a feței.

4. Netezirea frunții

Strângeți pumnii. Așezați articulațiile mijlocii ale degetelor ușor deasupra liniei sprâncenelor și faceți o mișcare de frecare spre linia părului. Acum mutați mâinile înapoi în poziția inițială, dar puțin în lateral și faceți din nou o mișcare de ridicare, prin urmare, netezind întreaga suprafață a frunții.

5. Deschiderea ochilor

Ridicați sprâncenele. Glisați mâna de-a lungul liniei sprâncenelor cu ajutorul degetelor degetelor arătător și mijlociu.

6. Lucrul cu partea inferioară a feței

Țineți degetele arătător și mijlociu drepte în sus (dar totuși îndoite la degetul mijlociu). Mișcările trebuie efectuate cu ajutorul acestor 2 degete. Apăsați și trageți-vă pielea cu forță de la bărbie spre tâmple. Începeți din locul care se află sub colțurile gurii. Distanța dintre apăsare și tragere trebuie să fie mică. Ar trebui să faceți 7-8 mișcări în total.

7. Terminarea masajului

Deschide-ți palmele. Pune-ți degetele pe frunte și glisează-le ușor spre tâmple. După aceea, glisați încet degetele de la obraji la clavicule, de-a lungul decolteului.

Efectuați acest masaj o dată pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.