Plimbarea în apă de mare este benefică pentru sănătatea ta. Cum se practică?

0

Activitatea fizică care îmbină eficiența, bunăstarea și convivialitatea, plimbarea în apa mării este o activitate perfectă în timpul vacanței tale. Cum să o exersezi? Care sunt beneficiile sale? 

În fiecare vară, de pe prosopul de plajă, vezi grupuri care se mișcă în apă. Aceasta este probabil o sesiune de mers pe apă, numită și longe-côte. O activitate fiziă benefică atât fizic cât și psihic, și contrar a ceea ce s-ar putea crede, poate fi practicată pe tot parcursul anului. Dar care sunt beneficiile sale și ce mușchi sunt lucrați?

Plimbare în apa mării: cum se practică longe-côte?

Piscină, râu, ocean… După cum sugerează și numele, se practică în apă. „Avantajul mării în comparație cu un bazin este că poți adapta practica la înălțimea apei și astfel mobilizezi diferiți mușchi”, indică Lucas Beuvelet, antrenor sportiv și instructor. Apa vine de obicei între genunchi și stern.

Concret, o sesiune se desfășoară în trei etape: după o încălzire rapidă pe plajă, antrenorul sugerează o plimbare și diferite mișcări în apă, apoi se încheie cu revenirea la calm. „ Scopul este să fim mereu în mișcare: ne vom juca pe intensitatea sesiunii, uneori făcând muncă de rezistență pentru a crește ritmul cardiac și alteori cu accelerații”, spune el. Imediat ce accelerezi, puterea apei este mărită de zece ori, ceea ce permite o muncă mai intensă. ”

Ce mușchi sunt lucrați în timpul unei sesiuni de mers în apă de mare?

Mersul în apă vă permite să lucrați toți mușchii corpului. „La nivelul genunchilor, apa ajută la relaxarea piciorului, la relaxarea gleznelor și a vârfului piciorului”, explică antrenorul. Când apa ajunge între genunchi și șolduri, se întărește întreg lanțul anterior și anume cvadricepsul și mușchii flexori ai șoldului (psoas și iliacus), precum și lanțul posterior cu glutei și ischio-jambierii.

Și cu cât apa crește, cu atât mușchii sunt mai mobilizați, deoarece apa provoacă un efect de rezistență. „Când apa ajunge la stern, mușchii inferiori continuă să lucreze, în special cu mișcările de propulsie ale picioarelor, dar și trunchiul este mobilizat, în special cureaua abdominală, spatele și brațele”, conchide antrenorul. Mersul se poate face uneori cu vâsle, necesitând mai multă muncă asupra brațelor, abdomenului și spatelui.

Care sunt beneficiile mersului pe apă?

Mersul în apa mării este o practică accesibilă tuturor, care permite întărirea completă a mușchilor, muncă cardiovasculară mai mult sau mai puțin intensă și îmbunătățirea circulației și echilibrului. „În apă, putem efectua mișcări pe care nu le-am putea face pe uscat: este o activitate fără impact”, spune el.

Longe-côte aduce, de asemenea, o mare senzație de bine, datorită mediului înconjurător. „Zgomotul valurilor și al pescărușilor, vremea bună, aerul mării…”, continuă Lucas Beuvelet. Pentru a beneficia de toate beneficiile sale, antrenorul recomandă practicarea ei o dată sau de două ori pe săptămână: singura obligație este să fii suficient de confortabil în apă pentru a evita orice panică.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.