INUL: 6 sfaturi eficiente pentru a preveni șifonarea hainelor

0

Ideal pentru zilele însorite, inul este un material care tinde să se șifoneze. Descoperă 6 sfaturi pentru a preveni apariția cutelor pe hainele tale de in.

Inul este un material deosebit de rezistent care se îmbunătățește în timp. De-a lungul anilor, își păstrează forma și calitatea. Cu toate acestea, este o fibră care are o tendință nefericită de a se încreți, spre marea nemulțumire a multora. 

Cum previi șifonarea inului?

Natural, sustenabil și local, inul este o necesitate în perioada verii. Materialul său este ușor, fluiditatea sa se potrivește tuturor morfologiilor, atingerea este plăcută și calitatea sa aduce eleganță și delicatețe oricărei ținute. Sunt atât de multe avantaje care fac din in un adevărat aliat în zilele calde și însorite, mai ales că acest material este termoreglator, cu alte cuvinte, ține de cald iarna și e răcoros vara. Inul este o fibră naturală care economisește apă și energie, a cărei producție este 80% de origine europeană. 

Nu vă aglomerați mașina de spălat

Pentru a nu risca să vă sifoneze haina de in, este recomandat să nu supraîncărcați mașina de spălat. Și din motive întemeiate, cu cât este mai mult spațiu în tambur, cu atât fibra va rămâne mai netedă. Optează pentru o rotire la 600 de rotații ca viteză maximă. Odată ce ciclul este complet, scoateți rapid hainele de in din mașină, astfel încât să nu se încrețească. Scuturați-le, apoi uscați-le la aer.

Uscați hainele de in pe un umeraș

Pune-ți haina de in pe un umeraș, odată scuturată și scoasă din mașina de spălat. Imponderabilitate va elimina cutele și va face țesătura mai netedă și mai dreaptă.

Nu călcați inul uscat

Dacă doriți să vă călcați haina de in, nu așteptați până se usucă complet. Călcați-o cu un fier de călcat fierbinte, cât este încă puțin umed. Astfel, țesătura va fi mai puțin aspră, mai flexibilă și se va netezi mai ușor.

Călcați-vă haina pe dos

Este mai bine să vă călcați haina pe dos. Cu această tehnică, puteți insista asupra zonelor care sunt deja șifonate fără a risca să strice țesătura sau să lase urme vizibile. În plus, veți evita apariția cutelor.

Spălați inul la temperatura potrivită

Deși rezistentă, inul este un material care trebuie manevrat cu grijă. Aveți grijă să urmați instrucțiunile de spălare și uscare de pe etichete. De asemenea, atunci când călcați îmbrăcămintea de in cu un fier de călcat, evitați să depășești temperatura maximă de 210°C.

Utilizați amidon

După cum v-am explicat, amidonul este un secret al bunicii pentru îngrijirea rufelor. Aici, va înmuia în mod natural fibrele de in și va preveni orice cută. Odată ce mașina de spălat și-a încheiat ciclul de spălare, pulverizați niște amidon pe îmbrăcăminte înainte de a o călca și gata.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.