Fructul de toamnă cu multiple beneficii pentru vedere, digestie şi sistemul imunitar

0

Potrivit experților în nutriție, dovleacul este o legumă pe care ar trebui să o consumăm pe toată perioadei toamnei, mai ales că aduce un aport considerabil de nutrienţi şi antioxidanți benefici organismului.

Iată câteva motive pentru care să incluzi dovleacul în dieta ta zilnică.

  • Dovleacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina B6, niacină, acid folic, fier, magneziu, fosfor și potasiu.
  • Dovleacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și alte carotenoide, care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și contribuie la menținerea sănătății pielii și a vederii.
  • Beta-carotenul din dovleac este transformat de organism în vitamina A, esențială pentru sănătatea ochilor și a vederii. Consumul adecvat de vitamina A poate ajuta la prevenirea deficiențelor de vedere și a problemelor oculare.
  •  Dovleacul conține vitamina C, care întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. De asemenea, contribuie la vindecarea rănilor și la producerea de colagen pentru o piele sănătoasă.
  • Dovleacul este o sursă bună de fibre, care susțin sănătatea tractului digestiv, ajutând la prevenirea constipației și la menținerea unui sistem digestiv sănătos.
  • Dovleacul este sărac în calorii și bogat în fibre, ceea ce îl face un aliment excelent pentru controlul greutății și menținerea unei diete sănătoase.
  • Dovleacul conține potasiu, care ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la susținerea sănătății inimii.
  • Dovleacul poate fi folosit într-o varietate de rețete, de la supe și piureuri la prăjituri și salate. Poți găti dovleacul în mai multe feluri, inclusiv copt, fiert, prăjit sau la aburi.

De reţinut este faptul că dovleacul asociat într-o dietă echilibrată cu alte fructe şi legume poate conduce la o serie de beneficii pentru o sănătate optimă pe termen lung, spun experții în nutriție.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.