Cum se prepară sarmalele care au făcut furori la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță

0

Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță au avut parte de o nuntă de neuitat, organizată cu atenție la cele mai mici detalii. Evenimentul a avut loc într-un cadru de poveste, La Palatul Snagov, iar meniul festiv a fost unul deosebit, răsfățându-i pe invitați cu preparate sofisticate și băuturi fine.

Mirii au mers pe mâna reputatului bucătar Petrișor Tănase. Bun prieten cu Valeriu Gheorghiță, acesta nu le-a înșelat așteptările. Petrișor Tănase a reușit să îmbine tradiția cu modernitatea, oferind invitaților o experiență culinară de neuitat, care a îmbinat gusturile autentice românești cu rafinamentul bucătăriei internaționale. B

Aperitivul a inclus ou de găină aromat cu sfeclă, somon file cu lămâie și portocale, piept de rață afumat cu dulceață de tomate și salată de creveți cu sos cocktail. Printre delicatesele servite s-au numărat și tartine cu icre roșii și negre, brânzeturi fine cu smochine și o terină de ficat de gâscă, acompaniată de dulceață de ceapă și biscuit sărat.

Printre delicatesele servite s-a numărat sturionul rumenit ( servit cu unt negru, icre de lămâie și cripsy rucola, salată de cus-cus în foaie de orez copt și morcov caramelizat), sarmale în cuib (învelite în frunză de hrean, tei, viță și varză, coapte în cuptor cu mult vin alb sec și borș de casă, servite pe mămăliguță friptă, smântână, costiță și ardei iute), medalion din mușchiuleț de porc în crustă de verdețuri, sos barbeque, cartofi copți în cuptor cu ulei de măsline, și aromați cu rozmarin sau pulpă de rață coaptă, servită cu varză roșie călită cu mere și ceapă, salată de castraveți noi, murați, aromați cu mărar și ulei de floarea soarelui, relatează Click!.ro.

Sarmalele au făcut furori la nuntă

Unul dintre cele mai apreiate preparate au fost, cu siguranță, sarmalele. Pe fiecare farfurie s-au aflat patru tipuri de sarmale, fiecare învelită într-o frunză diferită: frunză de varză, frunză de viță, frunză de tei și frunză de hrean. Sărmăluțele au fost fierte într-un amestec de borș și vin alb sec, ceea ce le-a dat o savoare aparte.

„Le-am spus că nu vor fi orice fel de sarmale, ci sarmale în frunze de varză – una din frunză de viță, frunză de tei și frunză de hrean. Mi-a spus că nu prea mănâncă sarmale, dar apoi, ea a fost prima care a fost încântată de ideea asta. Astfel, am rămas pe ideea de a păstra sărmăluțele. Acestea au fost fierte în borș și vin alb, sec nu în apă. A fost jumătate-jumătate. Astfel, sărmăluțele au căpătat un gust excepțional.

Apoi, la final, am pus puțină pastă de tomate dizolvate. Au fost patru sărmăluțe pe farfurie, pe un pat de mămăligă. S-au servit cu smântână pe deasupra. Am făcut un buchet frumos din mărar, prăjit în ulei. Și el se exfoliază, e spectaculos. Ardeiul iute, evident că nu putea să lipsească”, a povestit Petrișor Tănase pentru ziare.com.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.