Ce ar trebui să mănânci pentru a supraviețui frigului

0
mic dejun

Pentru a lupta împotriva temperaturilor scăzute, puloverul și șosetele de lână nu sunt întotdeauna suficiente. Să optăm de îndată ce ne trezim pentru un mic dejun adaptat pentru a supraviețui iernii.

Schimbă așadar felul în care mănânci. Spune adio salatelor, crudităților și altor fructe exotice. Consumă ceva bogat în grăsimi, proteine și glucide. Pentru că da, trebuie să înțelegem, primăvara nu vine mâine.

Beneficiile schimbării rutinei de dimineață

„Este interesant să-ți adaptezi micul dejun în funcție de anotimpuri pentru că organismul nu are aceleași nevoi pe tot parcursul anului”, spune Anne-Laure Meunier, dietetician-nutriționist, potrivit Madame Figaro. Prin urmare, ne schimbăm meniul, dar fără să mâncăm mai multă grăsime, „cu excepția cazului în care locuiți în Siberia”.

A-ți adapta micul dejun la frig constă pur și simplu în a-ți susține corpul cât mai bine în acest sezon. „Obiectivul acestor schimbări este de a-l face mai puternic împotriva agresiunilor externe, precum temperaturile scăzute sau virușii. Acest lucru vă întărește sistemul imunitar prin farfurie”, explică expertul.

Un alt interes în transformarea mesei tale este să compensezi deficiențele care dăunează organismului în acest sezon. Potrivit dieteticianului-nutriționist, mulți oameni au deficit de vitaminele C și mai ales D în mijlocul iernii. „Deficiența se datorează lipsei de lumină solară. Pielea nu este expusă la un minim de raze UV ​​și de aceea nivelul de vitamine este în cădere liberă”, rezumă Anne-Laure Meunier.

Un mic dejun dulce

Una dintre cheile unui mic dejun dulce competitiv o reprezintă fructele de sezon. Și cine spune iarnă spune citrice. „Sunt pline de vitaminele C și D, care ne lipsesc acum. De asemenea, întăresc sistemul imunitar și, prin urmare, protejează împotriva micilor viruși răspândiți de frig”, explică expertul. Consumați fără moderație clementine, portocale sau lămâie. „Amestecurile de fructe de pădure congelate sunt și ele grozave. Lanțul de frig nu distruge aportul lor nutrițional. Sunt chiar mai bogate în vitamina C decât citricele”, precizează Anne-Laure Meunier. Toate aceste fructe le poți asocia cu un fromage blanc dar „este de preferat să fie cu lapte integral pentru a aduce, încă o dată, un maxim de vitamina D”.

Pentru a-ți îndulci băuturile calde când te trezești, uită de zahărul alb. „Este mai bine să optezi pentru zahărul muscovado filipinez, care se găsește în magazinele bio, pentru a-ți îndulci cafeaua sau ceaiul. Este plin de minerale și fibre, ideal pentru menținerea unei flore intestinale bune și ne ajută să nu deteriorăm sistemul digestiv iarna”, recomandă dieteticianul-nutriționist.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.