Mioara Roman a murit cu un mare regret în suflet. Fosta soție a lui Petre Roman a lăsat în urma sa o datorie uriașă, pentru care avea și poprire pe pensie.
În anul 2011, Mioara Roman a fost evacuată din vila de protocol din cartierul Primăverii în care a locuit în perioada în care fostul său soț Petre Roman ocupa funcția de prim-ministru al României. Ea s-a luptat mai bine de 10 ani în instanță cu Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RA-APPS), însă în cele din urmă a pierdut procesul și a fost obligată să plătească chiria restantă din noiembrie 2008 şi până în ziua în care a fost evacuată.
A rămas astfel cu o datorie uriașă de plătit, de 300.000 de euro. Potrivit contractului, pentru vila de 180 de metri pătrați și terenul de 1000 de metri pătrați, Mioara Roman plătea o chirie de 2000 de lei pe lună. Pentru aceste restanțe, Mioara Roman s-a ales și cu poprire pe pensie.
„Mama are și acum poprire ½ din pensie, restanța totală fiind de 300.000 de euro. Oricum i-au luat un sfert din pensie. S-a întâmplat mai demult, nu acum. Nu știu cu cât mai rămâne mama mea din pensia sa. Tot ceea ce știu e că dintr-un întreg ei îi rămân trei sferturi din bani şi un sfert din pensia ei îi este luat lună de lună. Pentru cât a muncit, pensia sa nu este mare. Mama are 52 de ani de muncă pe cartea de muncă”, a povestit Oana Roman în trecut.
Din cauza acestei datorii, Oana Roman și sora ei, Catinca, se aflau în pericolul de a pierde și moștenirea lăsată de mătușa lor, fiind invitate de RA-APPS la tribunal, în contul datoriei Mioarei Roman:
,,Cu privire la moștenirea primită de la mătușa mea, momentan sunt înregistrate pe rolul instanțelor de judecată mai multe dosare, unele nesoluționate definitiv, încă, dar am speranța la o soluționare favorabilă”, spunea Oana Roman pentru Playtech Știri.
,,În ceea ce privește Dosarul nr. 26767/300/2019, acesta este nesoluționat definitiv, fiind în stadiul de judecare a apelului la Tribunalul București. Obiect: anularea unui act notarial. La data de 14.07.2022, la Judecătoria Sector 2 instanța a pronunțat următoarea soluție pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.A.P.P.S.), în contradictoriu cu pârâtele Zilahy Catinca Maria și Roman Elisei Ioana Sabina.
Constată nulitatea absolută parțială a testamentului autentificat sub nr.1814/30.06.2016(…).Respinge cererea reclamantei de acordare a cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare; cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Judecătoria Sectorului 2, București, sub sancțiunea nulității.Pronunțată astăzi, 14.07.2022, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței. Document: Hotărâre 9342/2022 14.07.2022. A fost formulat apel, dosarul fiind pe rolul Tribunalului București. Este stabilit termen de judecată la data de 12.09.2023.”, se arăta în dosarele puse la dispoziție de Oana Roman.
Sursa: Tabu.RO