Show de modă controversat la Paris. Vedetele au purtat rochii cu capete de animal

0
Schiaparelli
Cea mai nouă colecție haute couture Schiaparelli a stârnit controverse, după ce manechinele şi câteva invitate au purtat haine cu blănuri şi capete de animale.

„Leopardul” care a sărit din pieptul lui Shalom Harlow, „lupul” care se uita de pe haina lui Naomi Campbell, capetele de „Leu” îmbrăcate de Irina Shayk pe pistă și Kylie Jenner în primul rând: Daniel Roseberry a aruncat în aer internetul cu nou show Schiaparelli.

Casa de modă Schiaparelli a reuşit să şocheze cu noile sale creaţii, transformând catwalk-ul de la Petit Palais (muzeul de arte frumoase ale oraşului Paris) într-o adevărată junglă africană, cu capete de lei, leoparzi ori lupi ataşate unor rochii de seară, altfel foarte elegante. Ideea i-a apartţinut directorului de creaţie Daniel Roseberry, care a văzut în asta o transpunere a miturilor din opera lui Dante Alighieri: leul, leopardul şi femeia lup, din Infernul lui Dante.

Șocul a fost parte integrantă a ADN-ului lui Schiaparelli încă de pe vremea Elsei, dar, spre deosebire de Roseberry, ea nu a trăit într-o epocă în care oamenii vor trage concluzii pripite din imaginile despre vânat, un moment în care ecologistii și activiștii urăsc moda pentru înfățișarea animalelor moarte, chiar și atunci când se știe că erau construcții din spumă și blană artificială.

Este o ironie că mintea lui Roseberry s-a concentrat, de fapt, pe un alt iad — Infernul Divinei Comedie a lui Dante — și nu caută să aprindă focurile rețelelor sociale sau, mai degrabă, să culeagă din neatenție reacții negative neprevăzute la prezentarea sa haute couture. 

Roseberry a găsit o paralelă creativă cu dilemele sale în torturile infernale alegorizate de Dante. „Este agonia de a dori să surprinzi”, a spus el. „Vreau doar să fie puternic într-un mod diferit de fiecare dată.” Ambiția lui: „să arate imposibilul”.

Este păcat că toată atenția explozivă atrasă de cele trei simboluri animale păcătoase despre care Dante le-a scris (Leul: mândrie; Leopard: poftă; Lupul: avariție) a umbrit munca extraordinară a lui Roseberry și a echipei sale. 

Aspirațiile lui Roseberry au fost ridicate pentru această colecție. „Nimic nu este așa cum pare”, a spus el înainte de show.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.