Salariații pot beneficia de abonamente la sală. Câte sute de euro poate primi un român

0
sala

Iubitorii de sport ar putea primi mai mult sprijin de la locul de muncă. Camera Deputaților a votat un proiect de lege prin care abonamentele la sală vor putea fi decontate.

Legea a fost promulgată miercuri, 11 ianuarie, de președintele Klaus Iohannis.

Valoarea abonamentelor este maximum 400 de euro pe an pentru fiecare angajat. Aceste sume vor fi înregistrate în contabilitate ca și cheltuieli și nu vor fi impozitate.

Încurajează mișcarea

Legea a fost inițiată de parlamentarul PSD, Alfred Simonis, și mai mulți parlamentari USR, printre care Claudiu Năsui, Dan Barna, Anca Dragu. „Legea adoptată pe care am co-iniţiat-o, introduce, după modelul deducerilor pentru Pilonul III şi pentru asigurările de sănătate, o nouă deducere: pentru sălile de sport şi alte facilităţi sportive. Legea are drept scop ca românii să poată merge să facă sport şi mişcare, să aibă un stil de viaţă mai sănătos“, a declarat Claudiu Năsui, deputat USR.

Mai exact toți salariații care merg la sală, la un bazin de înot, închiriază un teren de tenis sau practică un sport de echipă, în cadrul unui club de amatori pot beneficia de această lege. Angajatorul le va putea plăti abonamentul. Legea se aplică și în cazul anumitor proceduri de recuperare medicală care includ activități sportive care nu sunt gratuite.

În cazul acestor abonamente pentru sport, angajatorii nu vor plăti nici impozit și nici contribuții sociale.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.