Recensământ 2022 | Cum descarci dovada autorecenzării, ca să primești o zi de concediu

0
recensamant

Românii mai pot complet formularele online pentru Recensământ până pe data de 27 mai, după ce inițial se anunțase că data limită este 15 mai 2022. La sfârșitul lunii, însă, cei care nu s-au autorecenzat vor fi nevoiți să-i primească pe recenzori acasă.

Dacă vrei să participi la recensământ online, poți face acest lucru pe platforma oficială. Ai nevoie de o adresă de mail validă și datele din actul tău de identitate. Pagina de preînregistrare poate fi completată atât pentru tine, cât și pentru ceilalți membri ai familiei. Ulterior, fiecare membru al familiei va primi un chestionar personal pe care va trebui să îl completeze.

În încercarea de a încuraja cetățenii să participe la faza online a recensământului din acest an, autoritățile române au decis, prin articolul 49 din OUG nr. 19/2020, să ofere o zi liberă angajaților care prezintă dovada că au completat chestionarul online. Este nevoie doar de un cod de confirmare.

Chestionarul trebuie completat integral și înregistrat pentru a obține acest cod. Acesta din urmă va fi primit în termen de șapte zile de la momentul completării formularului și reprezintă dovada care trebuie oferită angajatorului în vederea obținerii unei zile de concediu.

Dovada poate fi descărcată de pe site-ul dovrec.insse.ro, în baza CNP-ului, și se acordă în termen de maxim 12 luni de la realizarea cu succes a autorecenzării.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.