Rabla pentru Electrocasnice 2022. Calendarul programului și pașii de urmat pentru obținerea unui voucher

0
Rabla pentru Electrocasnice 2022

Programul Rabla pentru Electrocasnice, o nouă sesiune se desfășoară începând de luni, 21 noiembrie 2022, de la ora 10:00.

Prin intermediul proiectului organizate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) românii își pot înlocui electrocasnicele vechi și uzate, cu unele cu o clasă superioară de consum energetic.

Persoanele din România vor avea la dispoziție 5 zile pentru a se înscrie în cadrul programului rabla, prin crearea contului în aplicația proiectului.

Bugetul de anul acesta va fi cel mai mare de până acum. 100 de milioane de milioane de lei sunt alocate anul acesta pentru program, în cele doua sesiuni ce vor fi organizate.

Calendarul de desfășurare

După înscrierea solicitanților prin crearea conturilor de utilizator, vor fi demarate etapele de selecție a voucherelor aferente echipamentelor ce sunt incluse în program.

 • Crearea conturilor de utilizator – între 21 noiembrie, ora 10:00 – 25 noiembrie 2022, ora 23:59,
 • Etapa I: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele- între 5 decembrie, ora 10:00 – 09 decembrie 2022, ora 23:59 (sau până la epuizarea bugetului). Bugetul este de 25.000 mii lei,
 • Etapa II: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile și tabletele – între 12 decembrie, ora 10:00 – 16 decembrie 2022, ora 23:59 (sau până la epuizarea bugetului). Bugetul este de 10.000 mii lei,
 • Etapa III: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele – între 19 decembrie, ora 10:00 – 23 decembrie 2022, ora 23:59 (sau până la epuizarea bugetului). Bugetul este de 15.000 mii lei.

Voucherele ce vor fi primite sunt nominale și netransferabile, conform AFM. Acestea nu vor putea fi folosite decât de persoana pentru care sunt emise.

Valabilitatea unui voucher este de 7 zile de la data validării de către AFM. După ce acesta este utilizat la un comerciant validat, formalitățile de achiziționare a electrocasnicelor trebuie să fie realizate tot într-un termen de 7 zile.

Cei ce au primit vouchere în prima ediție și nu le-au folosit nu vor putea să mai ceară un alt voucher în cadrul acestei ediții.

Echipamentele incluse în program și sumele aferente fiecărui echipament sunt:

 • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător (clasa energetică trebuie să fie cel puțin C),
 • 400 de lei pentru mașini de spălat vase (clasa energetică trebuie să fie cel puțin D),
 • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv cele portabile (eficiența energetică la răcire trebuie să fie cel puțin A++),
 • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare ( clasa energetică trebuie să fie cel puțin E),
 • 400 lei pentru uscătoare de rufe (clasa energetică trebuie să fie cel puțin A++),
 • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an,
 • 500 de lei pentru laptopuri,
 • 300 de lei pentru tablete.

Persoanele ce au beneficiat de vouchere dintr-o categorie anume, nu vor mai putea beneficia de vouchere din altă categorie în același an.

AFM precizează că toate conturile comercianților, create în edițiile anterioare ale Programului, rămân valabile și pot fi utilizate și în sesiunile de anul acesta.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.