NU ARUNCA LA GUNOI CODIȚELE CIREȘELOR: BENEFICIILOR LOR TE VOR SURPRINDE

0

Adesea aruncate instinctiv la gunoi, codițele cireșelor sunt totuși pline de beneficii nebănuite care merită întreaga ta atenție. Ceea ce considerai odinioară un simplu gunoi ar deveni noul tău aliat al stării de bine. Descoperă de ce este timpul să-ți schimbi obiceiurile.

Cireșele sunt sinonime cu prospețimea și răsfățul. Folosite din cele mai vechi timpuri în remedii naturale, codițele lor pot fi consumate sub formă de onfuzie, decoct, macerare, având numeroase efecte surprinzătoare asupra organismului. 

Beneficiile pentru sănătate ale codițelor de cireșe

Și nu doar fructul este plin de beneficii nutriționale, deoarece și codița și sâmburele său sunt. Codița cireșei, numită și peduncul, conține flavonoide. Aceste molecule cu proprietăți antioxidante au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi, care favorizează stresul oxidativ și, implicit, îmbătrânirea celulelor organismului. Codița cireșei are, de asemenea, proprietăți diuretice, detoxifiante și drenante, care promovează eliminarea toxinelor, cresc secreția urinară și combat retenția de apă. Aceste virtuți terapeutice pot ajuta în mod notabil (pe lângă tratamentele convenționale) la depășirea afecțiunilor urinare, cum ar fi cistita, sau chiar la promovarea pierderii în greutate. În cele din urmă, acestea au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea posibilelor inflamații din organism.

Preparați o infuzie de cozi de cireșe

După cum puteți vedea, codițele de cireșe au multe beneficii pentru sănătate. Atenție, însă, deoarece nu sunt comestibile precum fructul în sine! Cu toate acestea, le puteți recicla pentru a face o infuzie. O băutură atât ecologică, cât și economică, care va fi o comoară pentru organismul dumneavoastră. Rețeta este simplă:

Luați 4 linguri de codițe de cireșe
Fierbeți 200 ml de apă într-o cratiță
Scufundați cozile în apă clocotită, apoi opriți focul.
Lăsați cozile la infuzat timp de 20 de minute
Scoateți-le și filtrați apa.

Infuzia este gata! O poți savura caldă sau rece, în funcție de dispoziție.

Cum să reciclezi sâmburii de cireșe

Sâmburii de cireșe pot fi, de asemenea, reciclați. Când temperaturile se răcesc în timpul iernii, îi puteți folosi, de exemplu, pentru a-i pune într-o sticlă cu apă caldă. Ideală pentru încălzire, va fi, de asemenea, de mare ajutor în ameliorarea durerilor și crampelor.

De asemenea, poți refolosi sâmburii de cireșe pentru a coace crustele de plăcintă la cuptor, astfel încât să nu se deformeze și să se coacă uniform. De asemenea, sâmburii pot înlocui bilele de lut din jardiniere și jardiniere. Nu numai că vor absorbi mai bine apa, dar o vor și redistribui plantelor atunci când au nevoie.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.