Manichiură printre capodopere | Muzeul Van Gogh din Amsterdam devine salon de înfrumusețare

0
muzeu

Când autoritățile olandeze din Țările de Jos au permis să se redeschidă frizeriile, saloanele de manichiură și chiar bordelurile, dar au închis muzeele, teatrele, barurile și cafenelele, sectorul cultural a luat foc.

Artiștii au decis să protesteze într-un mod în care numai ei pot! Nu prin manifestații violente în stradă. Sectorul cultural a transformat aproape 70 de locații culturale – inclusiv Muzeul Van Gogh din Amsterdam – în saloane de coafură.

Prestigiosul Muzeu Van Gogh s-a redeschis ca un salon de coafură și manichiură „unic”, care promitea să ofere „atât o schimbare persoanei interioare, cât și celei exterioare”. Directorul muzeului, Emilie Gordenker, speră că acest protest și altele din Țările de Jos vor evidenția ceea ce ea crede că este o inconsecvență în politica guvernamentală.

„O vizită la muzeu este o vizită sigură și la fel de importantă ca și mersul la un salon de unghii, poate mai mult. Le cerem doar să fie consecvenți… să facă regulile într-un mod în care toată lumea le înțelege. În acest moment, asta pare să lipsească”, a spus Gordenker pentru BBC.

Muzeul Van Gogh nu a fost singura instituție care s-a alăturat protestului. Unități demne de remarcat precum Haga din Mauritius s-au transformat într-o sală de antrenament.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.