Interesul bărbaților pentru sex, un indicator al riscului de moarte

0
sex

Interesul bărbaților pentru sex este legat de riscul de moarte timpurie, arată un studiu japonez.

Lipsa interesului sexual poate indica un risc crescut de deces prematur în rândul bărbaților care trăiesc în Japonia, potrivit unui studiu recent publicat.

Relația exactă dintre mortalitate și libido este ceva ce cercetătorii vor trebui să mai studieze, deși cercetătorii speculează că o reducere a apetitului sexual ar putea fi un semn mai vizibil al problemelor de sănătate subiacente.

Datele au provenit de la 20.969 de persoane (8.558 bărbați și 12.411 femei) cu vârsta de 40 de ani sau mai mult care au avut controale anuale de sănătate pe o perioadă de șase ani în prefectura Yamagata, o regiune muntoasă a Japoniei, renumită pentru izvoarele termale, templele și frumusețea naturală.

O echipă de cercetători de la Universitatea Yamagata a analizat nivelurile de interes sexual ale subiecților cu ajutorul unor chestionare și a unui sondaj de urmărire realizat ani mai târziu. Din cei 20.969 de subiecți inițiali, 503 au murit în acel timp.

Cercetătorii au descoperit că mortalitatea prin cancer și mortalitatea de orice cauză au fost semnificativ mai mari pentru bărbații care au raportat o lipsă de interes sexual.

Această asociere a avut loc chiar și atunci când au controlat factori precum vârsta, hipertensiunea, diabetul, fumatul, consumul de alcool, IMC, educația, starea civilă, frecvența râsului și suferința psihologică.

„Deși activitatea sexuală și satisfacția sexuală sunt considerate benefice pentru sănătatea psihologică și bunăstarea în grupuri mai în vârstă, asocierea dintre interesul sexual și longevitate nu a fost investigată”, scriu cercetătorii.

„Acest studiu este primul care examinează prospectiv asocierile dintre interesul sexual și mortalitatea de orice cauză și mortalitatea cardiovasculară și prin cancer într-o populație bazată pe comunitate”.

Studiul a constatat că femeile au mai multe șanse să raporteze o lipsă de interes sexual decât bărbații – 16% dintre femeile participante la eșantionul lor au făcut acest lucru, comparativ cu 8% dintre voluntarii bărbați – dar nu a găsit o asociere semnificativă între libidoul scăzut și mortalitatea la femei la fel ca la bărbați.

Fiind un studiu pur observațional, nu există nicio modalitate de a concluziona care – dacă oricare dintre factori – este cauza și care este efectul.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.