Incredibilele beneficii ale unui pui de somn

0
pui de somn

Un pui de somn rapid în unele culturi este considerat a fi un semn de lene, în timp ce în alte culturi, cum ar fi Japonia, este privit ca un semn de dăruire a muncii. Oricare ar fi convingerile tale, cu toții am experimentat că un pui de somn este revigorant și ne crește agilitatea mentală și chiar și știința recomandă să o facem.

10-20 de minute: Pentru o creștere rapidă a vigilenței

Potrivit experților, un pui de somn de 10-20 de minute este ideal pentru stimularea vigilenței și creșterea nivelului de energie. Durata scurtă a unui pui de somn puternic este concepută pentru a împiedica somnitorii să intre în somn profund.

Dar, după cum știm cu toții, a te trezi este dificil, așa că este recomandat să o faci stând ușor în poziție verticală. De asemenea, consumul după prânz, în jurul orei 15 sau 16, va ajuta la evitarea poftei de mâncare nedorită și la reducerea hormonilor de stres care determină corpul să mențină greutatea, ajutând astfel pierderea în greutate.

30 de minute: Pentru a-mi lua rămas bun de la oboseală

În timp ce un pui de somn de 30 de minute face să fie și mai greu să te trezești, beneficiile pe care le prezintă sunt demne de precizat. S-a demonstrat că acest pui de somn scurt îmbunătățește funcționarea memoriei, reduce stresul, crește concentrarea, scade riscul de diabet și previne demența. Experții spun că vă veți face mai bine pentru dvs. răsfățându-vă într-un pui de somn de 30 de minute la mijlocul zilei, deoarece corpul și creierul, după ce au stat treji timp de 7-8 ore, trebuie să fie întinerite.

60 de minute: Pentru procesarea memoriei cognitive

Dacă munca ta implică multă activitate mentală, aceasta ar putea fi durata de somn perfectă pentru tine. Cu o oră de somn, obții și un somn profund, ceea ce ajută la desfundarea creierului și îi crește capacitatea cognitivă, precum și capacitatea de a-și aminti fapte și cifre. De asemenea, ajută la combaterea frustrării. Pe de altă parte, totuși, intrarea în somn profund va însemna că te vei trezi puțin amețit și va trebui să petreci ceva timp pentru a-ți reveni.

90 de minute: ciclu complet de somn

Acesta este un somn plin care include atât fazele ușoare, cât și cele profunde ale somnului. De asemenea, poți experimenta REM (mișcarea rapidă a ochilor), o etapă legată de visare. Potrivit cercetătorului de somn Dr. Sara Mednick, un pui de somn de 90 de minute este benefic atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală. Îmbunătățește memoria și creativitatea. Și partea cea mai bună este că este mai ușor să te trezești din acest pui de somn fără să te simți amețit.

Beneficiile somnului

Reduce semnificativ riscul de deces cauzat de inimă.
Reduce stresul cardiovascular.
Reduce tensiunea arterială.
Reduce riscul de diabet.
Ajută la pierderea în greutate.
Previne demența.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.