Începe Spotlight 2023: Zeci de instalații de lumină, proiecții arhitecturale și spectacole de video mapping în weekendul 21-23 aprilie

0

Spotlight – Bucharest International Light Festival începe vineri în Capitală cu spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România. 

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va susține, în premieră un concert în cadrul festivalului, cu ocazia aniversării a 60 de ani de existență.

Potrivit unui comunicat ARCUB transmis AGERPRES, cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival – Geometry of the City va avea loc în perioada 21 – 23 aprilie şi îi aşteaptă pe vizitatori cu experienţe noi şi locaţii în premieră.

Spotlight Festival este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, alături de Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, cu sprijinul Monument For – Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public şi este membru al The International Light Festivals Organisation.

Programul Spotlight 2023 este, în fiecare zi de festival, de la ora 20:00 şi se termină la ora 23:00. Traseul ediţiei din acest an începe de la intersecţia Calea Victoriei cu strada Piaţa Amzei şi continuă pe Calea Victoriei până la Cercul Militar Naţional. Un alt hotspot al festivalului este sediul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Hanul Gabroveni din strada Lipscani.

Capitala, învăluită într-un spectacol de lumină și culoare

Printre instalaţiile tridimensionale de mari dimensiuni se numără, Neutrino, creată de Circus Lumineszenz din Austria, o reproducere la scară mare a unei particule subatomice şi creează la Spotlight un joc impresionant de lumină, culoare şi sunet. Spectaculoasele instalaţii Talking Heads (Limelight, Ungaria) înlocuiesc muşchii faciali cu peste 4.000 de leduri şi reproduc o gamă variată de emoţii prin intermediul luminii şi al culorilor. După ce au călătorit la festivaluri ale luminii din Amsterdam, New York, Londra sau Niagara Falls, Talking Heads poposesc în Piaţa George Enescu pentru o lecţie de comunicare fără cuvinte.

Imagine

Creatorii uneia dintre cele mai pozate instalaţii ale ediţiei din anul trecut, Kaustik a pregătit pentru Spotlight 2023 o nouă experienţă vizuală la 360 de grade cu Roller Coaster în faţa Muzeului Naţional de Artă al României, unde spectatorii sunt invitaţi să păşească în interiorul a sute de lumini led care creează un flux de lumină şi reconstruiesc senzaţiile tari ale unui rollercoaster. De neratat este şi instalaţia impresionantă Construct de la Kraft Market, semnată tot de artiştii de la Kaustik.

Parcul Kretzulescu va fi populat de florile gigant Lotus (Module, Franţa) ce oferă publicului experienţa unei plimbări poetice în care jocurile de lumină se îmbină armonios cu sunetul. Şi francezii de la Aerosculpture experimentează cu lumina, pentru a crea florile unei instalaţii cinetice, ce va putea fi admirată la Memorialul Renaşterii din Piaţa Revoluţiei.

Grafferii de la Sweet Damage Crew se alătură artistului de artă urbană Pisica Pătrată şi ilustratorului Matei Branea pentru a transforma Palatul Telefoanelor într-un spectacol vizual diferit în fiecare zi de festival.

Pentru prima zi a festivalului, Pisica Pătrată a pregătit pentru Spotlight proiecţia Pisica Pătrată pe Palatul Telefoanelor, iar sâmbătă, creatorul de film de animaţie, benzi desenate şi ilustraţie Matei Branea va prezenta, tot pe faţada Palatului Telefoanelor, lucrarea Energoropa, în care Europa este reprezentată sub formă de zeiţă şi energie a naturii.

În premieră la Spotlight Festival, artiştii de la Sweet Damage Crew schimbă spray-urile şi pensulele cu light art, street art-ul cu proiecţii luminoase şi expun pentru prima dată pe arhitectura Art Deco de la Palatul Telefoanelor în ultima zi de festival.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.