Efectul Yoyo: ce haine să purtam când greutatea noastră se schimbă tot timpul?

0

Nu este ușor să te îmbraci când pui înapoi kilogramele pe care le-ai dat jos în decurs de câteva săptămâni. Acesta se numește efectul yoyo.

Efectul yoyo este un proces care descrie pierderea rapidă a kilogramelor nedorite urmată la scurt timp de îngrășare. Un studiu demonstrează, de asemenea, că persoanele afectate de efectul yoyo tind să-și recupereze 95% din greutatea lor de dinainte de dietă. Rezultat: imposibil de realizat o dietă, atât în perioadele de îngrășare, cât și în perioada de slăbit.

Rețineți că, cu cât vă obișnuiți mai mult corpul să slăbească în mod regulat, cu atât mai mult va începe să stocheze grăsimi pentru a-i permite să păstreze energia în cazul unei noi perioade de dietă drastică. De aceea, dietele prea susținute nu sunt recomandate dacă doriți să combateți activ efectul yoyo.

Rețineți că fiecare organism este diferit. Pentru persoanele afectate de efectul yoyo, nivelurile de îngrășare/slăbit variază în funcție de fiecare profil. Igiena personală joacă, de asemenea, un rol important. Dacă recuperați kilogramele pierdute mai repede decât un prieten afectat și el de efectul yoyo, este complet normal.

Cum să eviți efectul yoyo?

Renunțați la dietele drastice. Continuați să mâncați la orele obișnuite și în cantitățile care vi se potrivesc. Ideea este pur și simplu să vă variați proviziile și să adoptați o dietă sănătoasă și echilibrată. Răsfățați-vă, dar cu moderație.

Ce haine să porți când greutatea ta este instabilă?

Slăbitul, îngrășatul, apoi din nou slăbit, îngrășat. Efectul yoyo este unul dintre acele procese care te face să vrei să-ți smulgi părul din cap. Mai ales când vine vorba de îmbrăcăminte. Cumpărăm un top mic adaptat mărimii noastre 38, dar după trei săptămâni purtăm mărimea 40. Pentru a evita să treceți prin expresia tipică „Nu mai am nimic de îmbrăcat”, descoperiți câteva sfaturi care vă ajută să găsiți hainele adaptate greutății instabile. O modalitate de a evita cheltuitul excesiv de bani pentru haine.

Optează pentru cămăși fluide

Primul nostru sfat pentru a găsi haine care nu te vor dezamăgi niciodată: pariați pe materiale fluide. Ieșiți, așadar, din hainele strâmte. Faceți loc pieselor confortabile, ușoare și ușor de purtat. Indiferent dacă pierdeți sau nu grăsimea de pe burtă, cel mai bun top este cu siguranță cămașa fluidă. Optați pentru modelele drepte, spre deosebire de cămășile mulate care vor fi foarte neplăcute la purtat în cazul unei burtici umflate. Cămașa fluidă este perfectă și toamna/iarna. Tendința sezonului: un hanorac destul de ușor supradimensionat adăugat peste cămașă pentru a flirta cu un confort extrem. Pe scurt: cămașa fluidă este singurul top care nu te va judeca niciodată, spre deosebire de un tricou din bumbac care se poate micșora mai ușor și mai repede pe măsură ce-l speli.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.