Nu toți creatorii de modă celebri sunt oameni publici. Poate că cei mai mulți dintre noi le-am auzit numele și chiar poartă haine cu celebra lor etichetă. Cu toate acestea, puțini dintre noi își pot imagina cum arată Calvin Klein sau Tommy Hilfiger.
Vă prezentăm oamenii care se ascund în spatele numelor etichetelor din buticuri scumpe!
Marc Jacobs, 59 de ani
La vârsta de 23 de ani, cu sprijinul sponsorilor, Jacobs a creat prima sa colecție marca Marc Jacobs. La vârsta de 24 de ani a fost recunoscut drept cel mai tânăr designer care a primit vreodată un premiu prestigios din partea Consiliului Creatorilor de Moda din America.
Christian Louboutin, 59 de ani
Încă de tânăr, Christian a creat încălțăminte de damă pentru Chanel, Yves Saint Laurent și Maud Frizon în calitate de designer independent. La 27 de ani, a decis să-și înființeze propria companie și și-a deschis un magazin. Curând după aceea, a început să facă pantofi pentru membrii regali și celebrități de la Hollywood, iar celebra sa talpă roșie a devenit una dintre cele mai recunoscute tendințe de modă din lume.
Michael Kors, 62 de ani
În adolescență, Kors a început să creeze haine și să le vândă din subsolul părinților săi. La 17 ani, a intrat la Fashion Institute of Technology din New York, dar a renunțat după 9 luni și a început să lucreze într-un butic de modă. 4 ani mai târziu, și-a lansat propria etichetă de îmbrăcăminte pentru femei în același magazin.
Tommy Hilfiger, 71 de ani
La 20 de ani, Hilfiger și-a deschis propriul magazin de îmbrăcăminte dar a dat faliment după 5 ani. După aceea, s-a mutat la New York unde a lucrat pentru mai multe case de discuri. Până la vârsta de 28 de ani, și-a creat propria companie de design vestimentar numită „Tommy Hill”. 6 ani mai târziu, cu ajutorul sponsorilor, a înființat Tommy Hilfiger Corporation, care a devenit în scurt timp una dintre cele mai cunoscute mărci de îmbrăcăminte din lume.
Christian Lacroix, 70 de ani
Inițial, Christian plănuia să devină curator de muzeu. La 22 de ani, s-a mutat la Paris unde a început să studieze istoria artei la Sorbona, precum și la École du Louvre. Cu toate acestea, la scurt timp după aceea, afinitatea lui pentru designul vestimentar a trezit o pasiune mai mare. Și până la vârsta de 24 de ani, își înființase deja propria casă de haute couture.
Miuccia Prada, 72 de ani
Cea mai tânără nepoată a lui Mario Prada a început să-și conducă afacerea de familie creând articole de lux când avea 29 de ani. Cu toate acestea, în tinerețe, visase să devină mim la Teatro Piccolo, unde a și jucat câțiva ani. La 40 de ani, ea a proiectat și a lansat prima ei colecție de femei. 5 ani mai târziu, a lansat și o colecție pentru bărbați. În 2014, Miuccia Prada a fost inclusă pe lista celor mai influente femei conform Forbes.
Jimmy Choo, 73 de ani
Choo a proiectat prima pereche de încălțăminte când avea 11 ani. S-a mutat din Malaezia în Marea Britanie pentru a studia la Cordwainers Technical College din Londra. După absolvire, Choo a început să lucreze la o companie de design și la scurt timp după aceea și-a deschis propriul magazin de pantofi. Abilitățile și modelele sale au fost remarcate curând la Săptămâna Modei de la Londra, după care a devenit celebru în întreaga lume.
Yohji Yamamoto, 78 de ani
Yamamoto a refuzat o carieră promițătoare ca avocat pentru a-și ajuta mama cu afacerea ei de cusut, unde și-a perfecționat abilitățile de croitorie. După aceea, a decis să studieze designul la o facultate de modă. Yamamoto a debutat la Paris în 1981 și a devenit faimos aproape instantaneu.
Calvin Klein, 79 de ani
Calvin obișnuia să lucreze în diferite case de modă din New York în tinerețe. A mai lucrat ca artist de stradă din când în când. La vârsta de 26 de ani, a înființat „Calvin Klein Inc”. împreună cu prietenul său Barry K. Schwartz din New York. Inițial, compania s-a specializat în îmbrăcăminte pentru bărbați, dar mai târziu a inclus și haine pentru femei în linia sa de producție.
Manolo Blahnik, 79 de ani
Cariera lui Manolo a început la vârsta de 28 de ani la Londra unde a început să scrie o rubrică despre încălțăminte în revista Vogue. Un an mai târziu, a decis să deschidă un butic de încălțăminte cu propria etichetă. La vârsta de 32 de ani, Blahnik a devenit al doilea bărbat din istorie care a apărut vreodată pe coperta Vogue. Pantofii lui au fost numiți al cincilea personaj din seria Sex and the City (după cele 4 eroine principale).
Roberto Cavalli, 81 de ani
Roberto a studiat tehnicile de țesut pe un război de țesut manual care l-a fascinat repede. A decis să renunțe la studii și să-și deschidă propria afacere de tipărire textile, care a început să devină, încetul cu încetul, tot mai faimoasă. La 32 de ani, Cavalli a lansat cu succes prima sa colecție la Salonul Prêt-à-Porter din Paris. La scurt timp după aceea, și-a deschis magazinul de modă în Saint-Tropez și a lansat marca de îmbrăcăminte omonimă.
Luciano Benetton, 86 de ani
Tatăl lui Luciano avea o mică afacere, dar după moartea sa, băiatul de 14 ani a fost nevoit să abandoneze școala și să înceapă să lucreze la un magazin de îmbrăcăminte. Curând a economisit suficienți bani pentru a cumpăra o mașină de tricotat și a creat prima sa colecție de pulovere colorate care au avut succes comercial. La vârsta de 30 de ani, Luciano împreună cu sora sa Giuliana și 2 frați Carlo și Gilberto au înființat Benetton Group.
Paco Rabanne, 88 de ani
Paco și-a început cariera în lumea modei creând bijuterii pentru Givenchy, Dior și Balenciaga. La 32 de ani, Rabanne și-a prezentat prima colecție din hârtie, plastic și metal la Paris. A atras atenția presei mondiale. Până la vârsta de 34 de ani, își înființase propria casă de modă.