De ce vibratoarele sunt de fapt utile femeilor. Medicii au început să le prescrie pacientelor

0
vibrator

Pe lângă plăcerea pe care o oferă sub plapumă, vibratoarele sunt jucării sexuale care pot avea o valoare terapeutică pentru femei, potrivit unui studiu recent.

Vibratorul este o jucărie sexuală vibrantă care poate fi folosită atât de femei, cât și de bărbați, singuri sau în pereche.

Însă, potrivit specialiștilor americani, această jucărie sexuală ar avea multe virtuți ascunse, ba chiar ar putea fi prescrisă într-o zi de profesioniștii din domeniul sănătății, datorită interesului său terapeutic.

Lucrări recente evidențiază valoarea folosirii vibratoarelor la femei, dincolo de plăcerea sexuală pe care o oferă.

Cercetătorii au fost interesați de utilizarea terapeutică a acestei jucării sexuale și, analizând multe studii publicate anterior, ei dezvăluie interesul utilizării vibratorului pe mai multe niveluri:

  • Menținerea mușchilor planșeului pelvin
  • Prevenirea incontinenței urinare
  • Managementul vulvodiniei (care se caracterizează prin dureri vulvare cronice)

Autorii au observat că „stimularea cu vibrații ar putea îmbunătăți rezistența mușchilor planșeului pelvin, vulvodinia și incontinența”.

O echipă de urologi de la Centrul Cedar-Sinai din California intenționează să demonstreze că vibratoarele nu sunt doar jucării sexuale, ci și dispozitive terapeutice pe care medicii ar trebui să le poată prescrie pacienților lor.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.