Cine este WRS, artistul care va reprezenta România la Eurovision

0
WRS

WRS cu melodia „Llamame” va reprezenta România la concursul internaţional Eurovision de la Torino în luna mai, după ce a câștigat finala Selecţiei Naţionale, care a avut loc sâmbătă.

WRS a obţinut 59 de puncte, învingându-i pe Dora Gaitanovici, locul trei, şi Kyrie Mendél, locul doi.

Câştigătorul a fost decis de juriul concursului – Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu – şi de telespectatori (prin SMS), punctajul acordat de public având ponderea celui acordat de un jurat.

12.599 de telespectatori au votat, sâmbătă seară, la finala Selecţiei Naţionale.

Concursul va avea loc la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai.

Cine este WRS

Numele real al lui WRS (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu și este născut în Buzău în 1993, potrivit hotnews.ro.

El a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla’s Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzica electropop cu numele de scenă WRS.

A început să danseze la vârsta de 12 ani pentru că a fost încurajat de părinții săi, dansatori de muzică populară. În 2015 și-a început cariera muzicală în trupa de băieți Shot. După doi ani, a părăsit proiectul, s-a mutat la Londra și a început să compună muzică.

WRS a debutat în ianuarie 2020 cu piesa „Why”. În februarie 2022, WRS a lansat single-ul „Llamame”, cu care s-a calificat în finala selecției naționale pentru piesa care va reprezenta România la Concursul Muzical Eurovision 2022.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.