Cine este și cum arată Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski

0
Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a devenit una dintre cele mai vizibile figuri din lume, după ce Rusia a început invazia în Ucraina.

După prima zi de război, președintele ucrainean anunța că el “este ţinta numărul 1, iar familia este ţinta numărul doi.” Declarația sumbră a atras atenția asupra situației dificile a familiei sale, a primei doamne Olena Zelenska și a celor doi copii mici ai cuplului, Sasha și Cyril, scrie Washington Post.

Olena Zelenska i-a stat mereu alături și a transmis numeroase mesaje de încurajare poporului ucrainean. Aceasta prezintă poveștile sfâșietoare ale familiilor afectate de război, pe conturile sale de social media, unde este urmărită de milioane de oameni.

În vârstă de 44 de ani, Zelenska a crescut în orașul Krivoi Rog, din centrul Ucrainei, la fel ca soțul ei. Cei doi s-au cunoscut la facultate, unde ea a studiat arhitectura, iar el dreptul. Amândoi aveau însă să aibă cariere de succes în comedie. Zelenski a fondat o firmă de producție, Studio Kvartal 95, unde soția sa a devenit scenarist. S-au căsătorit în 2003, și acum au doi copii.

Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei, a transmis un nou mesaj cutremurător presei globale, în care a relatat tragediile cauzate de război și a lăudat curajul poporului ucrainean de a nu capitula în fața invadatorilor ruși.

„Granița ucraineană a fost traversată de tancuri, spațiul nostru aerian a fost brăzdat de avioane inamice. Orașul Kiev a fost înconjurat de sisteme de rachete.

În ciuda asigurărilor propagandiștilor de la Kremlin, care numesc această invazie o „operațiune specială”, de fapt, este vorba uciderea unor oameni pașnici! Dacă nu-l oprim pe Putin, nu va mai fi vreun loc sigur pe lumea asta.

Fetița de opt ani, Alice, care a murit pe strada Ohtîrka și pe care bunicul a încercat să o acopere cu trupul său. Sau Polina din Kiev, care a murit de la bombardament împreună cu părinții ei. Sau Arsenie, de 14 ani… În suburbiile cândva liniștite ale capitalei, ambulanțele pur și simplu nu au putut intra din cauza bombardamentelor”, a scris Olena Zelenska.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.