Cele mai periculoase produse pe care să nu le folosești niciodată înainte de plajă

0
plaja

Arsuri solare, arsuri, sensibilizare… Iată ce riscați folosind aceste 7 produse înainte de a vă expune la soare.

Dacă regula de aur este să aplici în mod regulat cremă de protecție solară adaptată tipului tău de piele și să nu uiți nicio parte a corpului tău, asta nu este tot! Pentru a=ți menține pielea sănătoasă, pune accent și pe îngrijirea după plajă și mai ales, pentru a evita deteriorarea acesteia (uneori profund), trebuie să fii extrem de atentă la produsele pe care le aplici înainte de expunere.

De altfel, nici cea mai bună protecție solară din lume nu va putea proteja pielea de reacțiile provocate de anumite ingrediente active (pe care uneori cu toții le folosim zilnic), în fața soarelui. Rezultate? Arsuri solare, pete pigmentare, piele mai fragilă… Da, asta riscăm prin folosirea de ingrediente active nepotrivite și uneori fotosensibilizante. Iată 7!

Parfumul

Indiferent unde îl aplici, parfumul va depune molecule din uleiurile esențiale care sunt fotosensibilizante și, prin urmare, dăunătoare pielii. Riști să faci arsuri solare.

Retinol

Iubim retinolul pentru beneficiile sale anti-îmbătrânire, dar nu îl aplicăm niciodată dacă ne expunem la soare. Ca și parfumul, este fotosensibilizant și poate răni pielea.

Unele creme hidratante

Produsele hidratante (loțiuni, creme etc.) pe bază de retinol, vitamina A și acizi alfa hidroxid sunt fotosensibilizante la contactul cu soarele. Pentru a face bine, evităm să aplicăm o cremă hidratantă înainte de a ieși la soare. Este mai bine să pariezi pe îngrijirea ultra-hidratantă și reparatoare seara, pe pielea bine curățată.

Uleiuri esențiale

În parfumuri sau în unele tratamente de casă, folosim uleiurile esențiale! Totuși, dacă există un loc în care nu ar trebui să fie, este sub soare. Pentru piele, pentru păr… pot deveni foarte iritante cu razele soarelui și riscă să provoace pete maronii.

Acizi din fructe

Acizii din fructe (glicolic, citric, lactic etc.) sunt apreciați pentru puterea lor de exfoliere. Cel mai adesea prezenți în loțiuni și scrub-uri, aceștia slăbesc pielea prin îndepărtarea stratului său protector, făcând-o mai sensibilă la razele UV. Folosește-le seara, pentru ca pielea ta să se poată regenera liniștită noaptea și mai presus de toate, nu abuza de ele (nu mai mult de o dată pe săptămână).

Unele creme de protecție solară

Atenție, folosirea cremei solare este esențială atunci când te expui la soare, pe tot parcursul anului, dar atenție, dacă protecția conține benzofenone, cinamați, 4-dimetil-m-dioxan, 6-acetoxi-2 sau chiar PABA, poate sensibiliza pielea.

Monoi

Când se apropie vara, multe femei apelează la tratamente cu monoi. Cu mirosul său deosebit, ne dă imediat impresia că suntem în vacanță și nu ne putem lipsi de el. Pe piele, pe păr… îl punem peste tot! Cu toate acestea, monoiul crește riscul de a arde pielea și usucă și mai mult părul. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie complet interzis! Monoiul este foarte hidratant și nu va dăuna pielii cu condiția să îl utilizezi în îngrijirea post plajă.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.