Cearcănele: iată cum să scapi de ele cu doar două ingrediente!

0
cearcane

Secretul unui look proaspăt și luminos? Acești plasturi pentru ochi DIY, care pot reduce cearcănele. Tot ce ai nevoie este un castravete și câteva dischete de bumbac.

Chiar dacă cearcănele pot fi ereditare, uneori este și un semn că cineva este stresat sau obosit. Ele pot fi de culoare albăstruie, caz în care sunt inele vasculare și sunt apoi cauzate de o disfuncție a circulației sanguine și limfatice. Există și cearcănele care se datorează unui exces de pigmenți. Sunt de culoare închisă și se referă în principal la persoanele cu pielea lipsită de strălucire.

Pentru a reduce aspectul cearcănelor și a umflăturii, există multe sfaturi! Poți miza pe tratamente concepute pentru conturul ochilor și îmbogățite cu acid hialuronic, care ajută la menținerea pielii bine hidratată și plină. O altă soluție: optează pentru cremele cu cafeină, care favorizează vasoconstricția, adică reducerea vaselor de sânge, reducând aspectul cearcănelor și umflăturii. O altă variantă, simplă și economică: fă-ți o mască pe bază de alimente și produse pe care le ai acasă.

Bumbac și castraveți pentru un aspect proaspăt în 15 minute

Această tehnică, care a făcut furori pe TikTok, este foarte simplă: trebuie să ai un castravete și câteva discuri de bumbac. Iată pașii de urmat pentru a face acești plasturi acasă:

Răzuiește o bucată de castraveți (aproximativ 5 centimetri lungime) într-un bol
Taie discul de de bumbac în două jumătăți
Înmoaie jumătățile de bumbac în castraveți peste noapte
Așază discul de bumbac înmuiate în castronul cu castraveți într-un recipient ermetic și păstrează-le la frigider până la o săptămână.
Pentru a le folosi, pur și simplu pune o jumătate de disc de bumbac sub fiecare ochi dimineața pe pielea curată și curățată și înainte de a aplica crema. Relaxează-te pentru un sfert de oră și îndepărtează discurile de bumbac.

Finalizează cu un mic masaj decongestionant „atingând” delicat cu degetul arătător și mijlociu pe cearcăne. Rezultate? Fața ta este mai proaspătă și arăți mai bine.

Și din motive întemeiate, castravetele înmuiat în apă ajută la hidratarea și calmarea epidermei. Conține vitaminele C și K care ajută la prevenirea semnelor îmbătrânirii, dar și facilitează circulația sângelui și favorizează decongestia. În plus, păstrând la rece aceste plasturi pentru ochi, acest efect va fi multiplicat.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.