Ce spune Dan Negru despre salariul lui ca profesor la Universitatea din București

0
Dan Negru

Dan Negru este profesor de jurnalism la Universitatea din București, acolo studenții îi spun „domnul profesor”.

„Adresarea de «Domnule profesor» mă încurcă cel mai mult, dar înțeleg că ăsta e respectul care trebuie acordat mediului universitar și celor care predau acolo cu normă întreagă.

Sper că mă percep ca pe unul de-ai lor, pentru că dincolo de teorie încercăm să construim și exerciții practice. Dar ca să ajungi la practică, e obligatoriu să treci prin teorie”, a dezvăluit Dan Negru pentru impact.ro, care primește și salariu de la Universitate.

Cel mai mult îl bucură însă întâlnirile cu studenții.

„Merită, oricât s-ar câștiga, pentru că nimeni nu-ți dă energie mai multă decât o sală de studenți cu care poți să dialoghezi. E cel mai bun tratament antiîmbătrânire. L-am descoperit târziu, dar mă bucur că într-un final am descoperit rețeta anti-age!”, a mai explicat el.

În decursul acestora ani în care a stat la cârma audiențelor din România și Republica Moldova, Dan Negru și-a amintit de sfaturile oamenilor care l-au ajutat la începuturile sale ca jurnalist, dar și ca om de televiziune.

„Contează mult mentorii în orice meserie! Spre deosebire de un profesor, care te învață, un mentor te contaminează cu un job! M-au contaminat mulți…Titus Munteanu, Valeriu Lazarov, ăștia sunt oamenii care au construit televiziunea în România…Am stat cu domnul Cristian Țopescu. Am filmat multe cu el, am povestit multe. Aveau o eleganță a lor!

Am povestit și cu Teo (Trandafir) despre cuvântul ăsta, smerenie. Aveau o bunătate și o smerenie. De pe urma tuturor lecțiilor pe care le-am învățat de la oamenii aceștia, am rămas cu bunătatea. La final cu asta rămâi: > Bunătatea rămâne! Tot ce rămâne după noi e ce dăm”, a spus acesta pentru WOWbiz.ro.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.