Ce pensie încasează Florin Piersic la 86 de ani

0
Florin piersic

Celebrul actor Florin Piersic a împlinit joi, 27 ianuarie, venerabila vârstă de 86 de ani. Chiar dacă este unul dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi artişti din România, câştigurile nu sunt pe măsura talentului şi muncii sale pe care a depus-o ani la rând.

După peste 65 de ani în lumea teatrului și a filmului, marele maestru încasează o pensie de 2000 de lei. La aceasta se adaugă o indemnizație lunară de la Uniunea Teatrală din România, în valoare de de 2700 de lei, scrie Fanatik.ro.

Încasările pe care Florin Piersic le are se opresc aici deoarece pandemia de coronavirus a oprit, multă vreme, spectacolele de teatru. Fără piese, fără alte apariții sau evenimente, actorul a fost nevoit să trăiască, o perioadă, din pensie și indemnizație.

Cariera lui Piersic e una impresionantă. Fiind descoperit de actrița și regizoarea Elena Negreanu, Florin Piersic a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (IATC, astăzi UNATC), promoția 1957, fiind coleg de generaţie cu Leopoldina Bălănuţă și Dumitru Furdui.

De-a lungul anilor, a interpretat zeci de roluri pe scena Teatrului Național din București. A fost Leonaș în „Coana Chirița”, Mîșkin în „Idiotul” sau Pietro Gralla în „Act venețian”. Rolurile din filme i-au marcat cu adevărat cariera colosală. A jucat în „Ciulinii Bărăganului”, „Neamul Șoimăreștilor”, „Mihai Viteazul”, „Ştefan cel Mare – Vaslui 1475” sau „Trandafirul gaben”.

Rolurile sale celebre din filme rămân cele de haiduci. Cel mai cunoscut şi îndrăgit este Mărgelatu.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.