Care sunt beneficiile băii sonore și cum se desfășoară o sesiune

0
baia de gong

Această sesiune de relaxare cu sunetul de gonguri, boluri tibetane și clopoței se bazează pe vibrații pentru a aduce o relaxare profundă corpului și minții.

Când intru în camera mare dedicată „băii sonore” (baia de gong), mă întind, pun o pernă sub cap și sub genunchi, apoi mă acopăr cu pătura pe care mi s-a cerut să o aduc de acasă și închid ochii.

Simfonie cosmică

Începe „concertul” și nu seamănă cu nimic din ce am auzit până acum. Maestrul cântă succesiv la diferite gong-uri, boluri și instrumente muzicale orientale. Gongurile au sunete incredibil de puternice, mă simt învăluită de sunetele lor ciudate, care par să vină din altă parte, din adâncurile spațiului sau din abis. Efectul lor este greu de descris, dar simt anumite vibrații prin covorașul pe care stau întinsă. Corpul meu este din ce în ce mai greu, parcă amorțit; dacă mi s-a cerut să mă mut acolo acum, nu sunt sigură că aș putea.

Spiritul pleacă într-o călătorie

Cât despre mintea mea, ea scapă (foarte) departe. Gândurile mele rătăcesc mai întâi, apoi apar idei și imagini ciudate, la fel ca într- un vis. Simt că sunt la granița dintre trezire și adormire. La finalul ședinței, care a durat mai bine de o oră, tonurile mai deschise și mai înalte ale bolurilor și clopoțelurilor m-au readus treptat la realitate.

Încep încet să mă mișc din nou, înainte să mă îndrept. Mă simt foarte calmă, liniștită, încă puțin în ceață. Efectul vibrațiilor asupra corpului și minții poate fi simțit timp de câteva zile. La mine, am dormit mai bine în noaptea următoare și am observat un ușor efect de drenaj!

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.