Bella Hadid, detronată! Ea este cea mai frumoasă femeie din lume, conform științei

0
Jodie Comer

Actrița britanică Jodie Comer, în vârstă de 29 de ani, este „cea mai frumoasă femeie din lume”, conform științei.

Rezultatul provine din „raportul de aur phi”, o ecuație matematică presupusă să măsoare proporțiile ideale ale unei fețe și calculată de un chirurg plastician din Londra.

Știm cum ar arăta „fața perfectă”: Jodie Comer, actriță britanică în vârstă de 29 de ani, cunoscută pentru rolul Villanelle, din serialul de spionaj „Killing Eve”. Acest rezultat provine din ecuația matematică „Golden ratio beauty phi”, care măsoară proporțiile ideale ale unei fețe și a fost calculată de doctorul Julian De Silva, chirurg plastician din Londra. Acesta din urmă și-a dezvăluit rezultatul pe 10 octombrie pe contul său de Instagram.

Simetrie și proporții egale

Julian De Silva a adaptat ființelor umane această ecuație matematică folosită inițial de arhitecți și artiști în elaborarea capodoperelor, încă din Grecia antică. „Lungimea și lățimea unei fețe sunt măsurate și apoi rezultatele sunt împărțite”, a explicat site-ul britanic Daily Mail într-un articol din 11 octombrie. Cu cât suma acestor numere este mai aproape de 1,6, cu atât fața este mai aproape de „raportul de aur”.

Pentru a fi considerat „frumos” prin raportul de aur, se subliniază și simetria și proporțiile egale. De exemplu, „lungimea urechilor ar trebui să fie egală cu cea a nasului, iar lățimea unui ochi egală cu distanța dintre cei doi ochi”, se precizează în articol.

Conform calculului chirurgului, Jodie Comer are un scor de 94,52%. „Cel mai mare scor pentru lățimea și lungimea nasului”, comentează medicul pe contul său de Instagram, apoi a adăugat: „Era aproape de vârf pentru forma buzelor și poziția ochilor. Bărbia ei este frumos formată și forma generală a feței ei este cu adevărat puternică.”

După Jodie Comer urmează Zendaya (94,37%), Bella Hadid (94,35%) și Beyonce (92,44%). Ariana Grande, Taylor Swift și Kim Kardashian se află și ele în clasament.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.