Andrew Tate reacționează la miniseria Netflix „Adolescence” unde este făcut responsabil de radicalizarea tinerilor

0

Miniseria de succes „Adolescence” prezintă modul în care social media îi afectează pe copii, oferind și o privire asupra „Manosferei”, comunitatea care-l are ca simbol pe Andrew Tate, la care serialul Netflix face trimitere. 

Andrew Tate a respins referirile la el din film. Ela catalogat drept „nedreaptă” discuția din serial despre influența sa asupra băieților și tinerilor potrivit newsweek.com. Influencerul, acuzat de viol și alte infracțiuni grave în România, pe care le neagă, a declarat că descrierea sa în serial ca o figură radicalizantă în spațiile masculine online nu a fost „nici corectă, nici exactă”.

Andrew Tate a devenit un simbol al „Manosferei”, o comunitate online – forumuri, site-uri web și influenceri care promovează misoginia și o viziune rigidă asupra masculinității, din care fac parte și incelii (celibatari involuntari). „Manosfera” promovează teorii care dau vina pe femei pentru faptul că bărbații nu își pot găsi partenere romantice sau sexuale. Atât numele lui Tate, cât și „Manosfera” sunt menționate în mod explicit în „Adolecență coruptă” (titlul filmului în limba română).

Miniseria britanică polițistă se focusează pe Jamie, un băiat de 13 ani radicalizat de comunitățile online, intimidat de colegii săi pentru că este un „incel” și care e acuzat de uciderea unei colege, serialul ținând cu sufletul la gură publicul, care așteaptă să vadă dacă adolescentul a comis sau nu crima, pe măsură ce drama familiei sale devine sfâșietoare.

Misoginia, cultura incel și radicalizarea online a bărbaților tineri ocupă un loc important în cele patru episoade ale miniseriei în care Andrew Tate este portretizat ca un exemplu de influencer care alimentează această radicalizare.

Mai exact, în cel de-al doilea episod al serialului, când un ofițer de poliție investighează posibilele motive din spatele uciderii elevei, o colegă îi explică polițistului: „Este chestia cu celibatul involuntar. Este chestia cu Andrew Tate”.

Miniseria Netflix explorează, de asemenea, pilula roșie, o metaforă împrumutată din Matrix pentru a simboliza trezirea la adevărata natură a modului în care interacționează bărbații și femeile, precum și regula 80-20, care presupune că 80% dintre femei vor fi vreodată atrase doar de primii 20% dintre bărbați.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.