Amestecul care te ajută să adormi profund în doar un minut

0
somn

Dacă suferi de anxietate sau dacă ești stresat înainte de un eveniment important, adormitul ar putea fi o problemă. Încearcă o metodă super rapidă pentru a-ți calma nervii și pentru a te odihni bine.

Se numește metoda „4-7-8”. Iată ce trebuie să faci!

1. Respiră calm pe nas timp de 4 secunde.

2. Ține-ți respirația timp de 7 secunde.

3. Expiră încet pe gură timp de 8 secunde.

Este chiar atât de simplu. Poate sună nebunesc, dar chiar funcționează.

Cum funcționează

Când ești stresat sau anxios, cantitatea de adrenalină din sânge crește, iar respirația ta devine mai rapidă și mai superficială. Acest exercițiu de respirație acționează ca un fel de sedativ. Încetinirea intenționată a respirației în acest fel obligă ritmul inimii să încetinească, făcându-te să te calmezi foarte repede.

Același exercițiu te ajută să-ți liniștești și mintea, pur și simplu pentru că te face să te concentrezi în întregime asupra respirației. Nu-ți dai seama, dar în acest moment sistemul tău nervos central își reduce treptat activitatea, iar sentimentele de anxietate dispar. Orice neurolog îți poate confirma acest lucru.

Rezultatul este că întregul corp se relaxează. În ceea ce privește viteza și puterea efectului fizic pe care îl are, exercițiul este similar cu un anestezic. A fost investigat de medicul de la Harvard Andrew Weil, care a descoperit că metoda „4-7-8” este binecunoscută yoghinilor indieni de câteva secole. Îl folosesc în timpul practicii de meditație pentru a obține o stare de relaxare completă. Prin urmare, se poate spune că este complet inofensiv.

Cum îți poate fi de folos

Dacă te trezești noaptea târziu pentru că ceva te deranjează, de exemplu, te va ajuta. Același lucru este valabil și atunci când te simți nervos înaintea unei competiții sau a unui eveniment important de viață.

Pentru un efect mai bun, poți folosi această „poțiune de dormit”!

Ai nevoie de:

1/4 lingură de miere
1/8 lingură sare de mare
1 lingură de ulei de cocos

Poți să înghiți acest amestec așa cum este sau să îl adaugi într-un pahar cu apă caldă – efectul va fi același. Aceste ingrediente nu numai că vor avea un efect asupra sănătății tale, dar vor reduce și nivelurile ridicate de cortizol care te împiedică să adormi.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.