Afecțiunea urechii pe care o putem căpăta după înot

0

Otita de piscină sau otita externă este una dintre cele mai frecvente urgente ORL în perioada de vară. Apa rămasă în conductul auditiv extern după terminarea distracției favorizează dezvoltarea în exces atât a bacteriilor prezente în mod normal pe piele cât şi a germenilor din apa în care s-a făcut baie.

„Dacă avem urechi normale care nu prea au făcut otită, atunci nu trebuie să facem vreo prevenție specială, nu trebuie să mergem cu dopuri la piscină. Otita externă nu ajunge la timpan, ci reprezintă o inflamare a pielii conductului auditiv. Curățirea nu trebuie să fie în exces. Ideal ar fi să nu apelăm niciodată la bețișoarele de urechi. Atunci când introducem un bețișor nu facem decât să îndesăm ceara şi indiferent câte soluţii folosim ulterior nu mai reuşim să extirpăm dopul de ceară”, a declarat medicul ORL Ioana Vodă într-o emisiune de televiziune.

Simptomele otitei durerea persistentă la ureche

mâncărime în interiorul urechii
înroșirea
umflarea urechii
căderea auzului
scurgerile de lichide din ureche
prezența febrei

„Atunci când apare şi inflamația, trebuie să evităm apa şi să luam un antiinflamator. Dacă este o inflamație simplă va trece, dacă nu, trebuie să mergem la medic pentru a ni se prescris antibiotice. Este important să evităm igiena în exces a conductului auditiv, să ne frecăm cu beţişoare sau să introducem în ureche apă şi şampon”, a declarat medicul.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.