A murit celebrul designer francez Thierry Mugler

0
Thierry Mugler

Designerul francez Thierry Mugler a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 73 ani, transmite AFP.

Moartea creatorului francez care a dominat lumea modei în anii 1980 a fost una naturală, conform anunţului făcut de agentul său, Jean-Baptiste Rougeot. „Cu imensă tristeţe vă informăm despre decesul domnului Manfred Thierry Mugler, survenit duminică, 23 ianuarie 2022”, potrivit unui comunicat publicat pe contul de Facebook oficial al designerului.

Potrivit lui Jean-Baptiste Rougeot, moartea lui Thierry Mugler s-a produs pe neaşteptate. Creatorul francez lucra la mai multe proiecte şi urma să anunţe noi colaborări la începutul săptămânii, a spus el.

Creaţiile sale structurate şi sofisticate s-au impus rapid. Ele au impus o eleganţă sofisticată, o modă ce exacerba formele femeilor: umeri accentuaţi din căptuşeală, decolteuri adânci, talie îngustă şi şolduri pline. Obiect al fantasmelor, femeia Mugler era un ultraj la adresa pudorii, o sirenă galactică, un robot cibernetic, un animal fantastic… un înger al iadului în bustieră Harley-Davidson sau o Marilyn într-o rochie furou din ghipură de cauciuc roz. Taioarele sale poartă, la rândul lor, marca sa inconfundabilă.

Primele sale muze le-au inclus pe Grace Jones și Joey Arias. A avut o colaborare creativă de lungă durată cu David Bowie și chiar l-a îmbrăcat pentru nunta cu Iman. Iar „Too Funky” al lui George Michael a fost efectiv o emisiune televizată Mugler. În videoclip, Linda Evangelista a fost transformată în Cruella De Vil din era spațială, purtând o perucă blondă peroxid și picurând în blană. Un alt model a ieșit cu pași mari într-o bustieră din metal inspirată de Harley-Davidson, cu mânere de motocicletă ieșite din fiecare parte a taliei, oglinzi retrovizoare atașate la sâni și un far în centru.

În 1997, marca a fost achiziționată de Clarins, conglomeratul de frumusețe. Thierry Mugler și-a părăsit cu bucurie marca în 2002 sau a sărit din industrie, a continuat să lucreze. În 2003, el a fost creatorul Zumanity, un spectacol Cirque du Soleil din Las Vegas, care îl prezenta pe bunul său prieten, Arias, cu multă dantelă și multe corsete. Spectacolul s-a desfășurat până în martie 2020, când apariția coronavirusului a făcut ca cinematografele din întreaga lume să se închidă. Parfumul lui Mugler, Angel, a fost un succes nebunesc. O nouă generație de vedete pop și designeri l-au folosit pentru inspirație.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.