8 obiceiuri de zi cu zi care distrug încet o relație

0

Adesea, relațiile nu se destramă peste noapte – sunt micile obiceiuri de zi cu zi care dizolv în liniște legătura dintre parteneri. Recunoașterea și abordarea acestor obiceiuri din timp poate face diferența în menținerea relației voastre puternice și sănătoase. 

Iată 8 obiceiuri de zi cu zi care s-ar putea să vă afecteze încet relația!

1. Întotdeauna pui pe primul loc munca

Cu toții avem nevoie de locuri de muncă pentru a plăti facturile – romantismul nu prosperă fără electricitate! Cu toate acestea, toată munca și nicio secundă de afecțiune face viața plictisitoare. În timp ce carierele sunt importante, la fel este și timpul de calitate împreună.

Planifică ceva distractiv, creează amintiri și sprijiniți-vă reciproc. Indiferent cât de concentrat pe carieră ești, nevoia de dragoste și conexiune nu dispare niciodată. Îți poți găsi în continuare echilibrul dintre viața profesională și viața personală și poți face ca relația să funcționeze.

2. Nu stabiliți limite

Mulți oameni trec cu vederea importanța granițelor în relații și căsătorii, ceea ce duce adesea la probleme. Chiar și atunci când cineva este o parte importantă din viața ta, ar trebui să existe totuși un echilibru între relația ta și alte aspecte ale vieții.

Toată lumea are nevoie de puțin spațiu. Pierderea individualității sau așteptarea ca partenerul tău să facă același lucru poate fi nesănătos și dăunător relației tale. Chiar și atunci când dormi, alegerea unui pat mai mare ar putea face o favoare relației tale. Cercetările arată că 30-40% dintre cupluri dorm în paturi separate, ceea ce poate fi benefic, deoarece calitatea slabă a somnului este legată de rate mai mari de divorțuri.

3. Prea mult timp petrecut pe ecrane

Dacă îți petreci toată ziua pe computer și pe telefon, doar ca să treci la televizor după muncă, relația ta ar putea fi afectată de asta. Timpul constant pe ecran poate afecta relația ta. Încearcă să micșorezi timpul săptămânal pe ecran și să fii mai prezent în acest moment.

4. Aducerea la lumină a trecutului

Dacă tu și partenerul tău v-ați lovit de o perioadă grea din cauza unei greșeli din trecut, aducerea în discuție constant fără legătură vă poate dăuna relației. Este un semn că nu ai trecut pe deplin mai departe.

5. Lipsa de comunicare

Multe cupluri confundă liniștea cu pacea, dar în cele din urmă, conexiunea se strică. De exemplu, un partener poate înceta să-și împărtășească frustrările pentru a evita să fie o povară, în timp ce celălalt se simte exclus și presupune că există o lipsă de încredere.

În timp, conversațiile lor devin la nivel de suprafață, înlocuind conexiunea semnificativă cu vorbe mici. Remedierea? Deschideți-vă cu mici acte de vulnerabilitate. A spune: „Am avut o zi grea la serviciu și mi-ar plăcea să-ți aud gândurile”, construiește un pod în loc de un zid.

6. Așteptări nerealiste

A avea așteptări nerealiste este un obicei care poate dăuna grav unei relații. Se spune că relațiile construite pe astfel de cerințe duc adesea la frustrare și toxicitate în timp. Te aștepți ca partenerul tău să gestioneze gospodăria, munca și copiii, având în continuare energie pentru timp de calitate cu tine la sfârșitul zilei? Aceste așteptări pot fi nerealiste și epuizante și pot duce la resentimente.

7. Compararea relației 

Compararea partenerului sau a relației cu ceilalți poate fi un obicei dăunător. Creează sentimente de inadecvare și resentimente, slăbind legătura dintre voi. — Ai văzut cât de des merg la întâlniri romantice? „Partenerul ei o surprinde întotdeauna cu cadouri scumpe.” Încercați să evitați astfel de afirmații și încurajați-vă partenerul.

8. Lipsa de recunoștință

Cu toții facem lucruri serioase pentru partenerii noștri și este firesc să dorim apreciere în schimb. Când lipsește recunoștința, resentimentele se pot dezvolta. În timp ce bunătatea nu ar trebui să fie despre căutarea laudelor, un simplu „mulțumesc” întărește dragostea și efortul.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.